Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 20 oktober (Video)

20-10-2019

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Hollandia boekt vijfde overwinning op rij

Hollandia speelde zaterdagmiddag 19 oktober ruim 36 minuten met 10 man na het wegsturen van Niek Reus die zijn tegenstander vastpakte. Desondanks werd het een 3-0 overwinning voor Hollandia op Alphense Boys. Doelpuntenmakers waren Bart Spil (45+3 minuut), Mukthar Suleiman (2-0 en 3-0 in de 50e en 73e minuut)

In een aantrekkelijk duel op zaterdagmiddag wist Hollandia de drie punten in eigen huis te houden. Alphense Boys, dat in het begin van het seizoen evenals Hollandia de ambitie had om te promoveren naar de derde divisie, speelde zaterdag vooral het tweede gedeelte van de eerste 45 minuten een sterke wedstrijd. Hollandia-doelman Joey Wiese en de hechte verdediging van Hollandia lieten de mannen uit Alphen a/d Rijn weinig kansen om de score te openen. De paal hield in de 21e minuut Alphense Boys van een doelpunt af. In de extra tijd (vanwege een kapotte grensrechtervlag) voor de thee was het Bart Spil die score opende met een knap schot langs de uitstekende Tim van de Linden, doelman van Alphense Boys.

De tweede helft begon Alphense Boys te jagen op de gelijkmaker, maar door een prachtig doelpunt van Mukthar Suleiman in de 50e minuut leken alle illusies van Alphense Boys verdwenen. In de 56e minuut zou dat even veranderen, Niek Reus kon op de rand van het strafschopgebied niet anders doen dan de doorgebroken speler van Alphense Boys onderuit te trekken. De uitstekend leidende scheidsrechter J. Nelissen trok direct rood en Niek Reus kon vertrekken naar de kleedkamer. De toegekende vrije trap werd jammerlijk verprutst door Alphense Boys. Hollandia rechte zijn rug, met nog ruim 36 minuten te gaan was de 2-0 magertjes gezien de druk die Alphense Boys op de verdediging van Hollandia zette. Alphense Boys gaf echter veel ruimte weg. Via enkele snelle omschakelingen kreeg Hollandia diverse kansen om de 3-0 op het scorebord te brengen. In de 73e minuut was het Mukthar Suleiman die ongrijpbaar dit klusje afmaakte tot grote vreugde van het publiek en daarmee de eindstand op het scorebord bracht. De eerdergenoemde ambitie van Alphense Boys kan na deze wedstrijd voorlopig de koelkast in terwijl Hollandia na zaterdag op koers blijft.

Dinsdag 22 oktober speelt Hollandia de districtsbekerwedstrijd tegen Saenden uit Zaandam. Het sportpark Schanszicht is gelegen aan de Diederik Sonoyweg 20 in Zaandam. Deze wedstrijd begint om 20:30 uur en staat onder leiding van de heren R. Westland, M. Ris en nog een derde official.

Foto’s en verslag: Peter van Lobberegt

-------------------------------------------------------------------

Wilskrachtig Zwaluwen’30 pakt 3 punten tegen nieuwkomer FC De Bilt

Nog nooit speelde Zwaluwen’30 tegen de fusieclub en promovendus FC De Bilt. Beide teams verloren hun voorgaande competitiewedstrijd en waren er dus op gebrand om d.m.v. een overwinning de onderste plaatsen te verlaten en aansluiting te vinden met de (drukke) middenmoot van de ranglijst. De eerste tien minuten gebeurde er weinig, maar na het elkaar aftasten stond het plots toch 1-0 voor de thuisclub. Een prachtige aanval met een diepe bal op Mircle Elstak over rechts werd door hem uitstekend voorgegeven aan de mee opgekomen Gani Meholli. Deze stond precies op de juiste plaats om doeltreffend af te ronden, zonder dat een speler of de keeper van FC De Bilt nog de gelegenheid had in te grijpen. Een prima goal! Binnen een paar minuten werden er nog twee kansen gecreëerd door Zwaluwen’30. Eerst een geblokt schot door Jay van Ooijen en daarna verdween een vrije bal van Mircle Elstak naast de verkeerde kant van de paal. Daarna was het de beurt aan FC De Bilt. Dirk Bakker trad kundig op bij een van dichtbij ingeschoten bal. Drie corners op rij zorgden voor hoofdpijn in de Zwaluwen’30-verdediging. In de 26e minuut speelde Mircle Elstak zich prima vrij over rechts. Hij schoot zelf waar het afgeven aan een meegekomen vrije medespeler tot de mogelijkheden behoorde. De grootste mogelijkheid was in de 30e minuut voor FC De Bilt. Joep Rive verspeelde de bal en gaf zo een aanvaller van FC De Bilt een vrije mogelijkheid. Dirk Bakker stond op de rand van zijn 16-metergebied en kon alleen de bal over hem heen zien gaan. Gelukkig ging de bal langs de goede kant van de paal voor Zwaluwen’30. Nog een goede kans voor Pieter Koopman in de 42e minuut. De bal ging hoog over.

Direct na de thee een grote kans voor FC De Bilt; de bal mocht in twee instanties worden ingeschoten. Bij de laatste poging stond uitblinker Koen Verlaat op de juiste positie bij de tweede paal om de bal met zijn lichaam op te vangen. Hij moest wel even verzorging ondergaan. Dezelfde Koen Verlaat verraste daarna bijna zijn eigen doelman met een achterwaartse kopbal. Dirk Bakker redde ook deze situatie in de 58e minuut door een prima reactie. Beide teams streden met volle inzet voor de punten en de veldverhouding was nagenoeg gelijk in de tweede helft. Thomas Schaap kwam in de 61e minuut in het veld voor doelpuntenmaker Gani Meholli, terwijl in de 67e minuut Perry Vlasman voor Dani Mes kwam. In de 77e minuut kwam Joost Feld voor Jay van Ooijen. Mircle Elstak zag in de 79e minuut een stuiterbal nog net worden gered door de FC De Bilt-goalie. De laatste tien minuten van de wedstrijd vierde het opportunisme hoogtij; met lange, hoge ballen probeerde FC De Bilt Zwaluwen’30 onder druk te houden, hetgeen prima gelukte. Zwaluwen’30 kwam er bijna niet meer uit en stond permanent onder druk. In de 87e en 88e minuut moest Dirk Bakker al zijn kwaliteiten aanspreken om zijn doel schoon te houden. Ook in de (lange) blessuretijd kwam het meeste gevaar van FC De Bilt. Maar de Zwaluwen’30-defensie gaf geen kansen meer weg en behaalde zo een belangrijke 1-0 winst. Vooral de inzet in de tweede helft door Zwaluwen’30 mag worden genoemd en de wil om de 3 punten in eigen huis te houden. Volkomen terecht werd Koen Verlaat benoemd tot Man of the Match! Komende dinsdagavond speelt Zwaluwen’30 de Districtsbekerwedstrijd uit tegen KGB uit Bovenkarspel (aanvang 20.00 uur).

Woudia - Always Forward 2-5

VVW - Westfriezen 1-4

VVS ‘46 - De Blokkers 2-1

KGB - Hauwert ‘65 4-2

Spartanen - Vitesse ‘22 1-3

SEW - Winkel 0-4

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.

Hollandia - Alphense Boys 19 oktober 2019 Hollandia - Alphense Boys 19 oktober 2019