Requiem van Fauré in de Hoornse Koepelkerk

Voces Cyriaci zingt het Requiem van Fauré 3 november

HOORNGIDS | Op zondagavond 3 november voert het koor Voces Cyriaci onder leiding van Mark Heerink ter gelegenheid van Allerzielen het prachtige requiem uit van Gabriel Fauré. Voces Cyriaci is verbonden aan de Hoornse Koepelkerk en zingt daar regelmatig tijdens de vieringen. Daarnaast geeft het koor ook concerten en speciaal voor dit concert is het koor uitgebreid met zes projectzangers. 

Ook zal het aangrijpende Even when He is silent van Kim André Arnesen worden uitgevoerd. Dit werk is gebaseerd op een tekst die na WO II op een muur van een concentratiekamp werd gevonden. Organist is Bas Groenewoud die naast de begeleiding van het koor ook als solist zal optreden met een orgelwerk van Brahms. De solo’s in het Requiem van Fauré worden uitgevoerd door bas-bariton Coert van den Berg en sopraan Diana van Renswoude.

Verlichte kerk
Het concert is op 3 november 2019 in de Koepelkerk aan het Grote Noord 15, 1621 KV in Hoorn. Het begint om 20.00 uur en is afgelopen om 21.00 uur. Tijdens het concert zal  de kerk zal de kerk helemaal verlicht worden met kaarsen. Het concert is gratis toegankelijk met na afloop een collecte. Wie meer wil weten kan kijken op www.orgelconcerten-hoorn.nl .

Koepelkerk Hoorn interieur Koepelkerk Hoorn interieur
Koepelkerk Hoorn vanaf balustrade Koepelkerk Hoorn vanaf balustrade
Diana van Renswoude Diana van Renswoude