Integraal Kind Centrum krijgt vorm in Bangert/Oosterpolder

Heddes Bouw realiseert IKC De Kreek in Zwaag

HOORNGIDS | Nadat in februari van dit jaar door 50 kinderen symbolisch mooi versierde piketpaaltjes zijn geslagen op de bouwplaats in nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder is hier veel gebeurd. In opdracht van gemeente Hoorn realiseert Heddes Bouw een Integraal Kind Centrum (IKC), een uitbreiding van de eerder gerealiseerde Multifunctionele Accommodatie (MFA) De Kreek. Evenals het MFA is ook het IKC ontworpen door Rudy Uytenhaak + Partners Architecten.

Aan de buitenkant is goed zichtbaar dat het gebouw inmiddels zijn uiteindelijke vorm heeft gekregen. Het is wind- en waterdicht en de werkzaamheden voor de terreininrichting zijn in volle gang. De gevel wordt voorzien van een verticale houten gevelbekleding, in lijn met de gevelbekleding van de MFA.

Kindvriendelijke vormen
Binnen wordt volop gewerkt aan de afbouw en de afwerking. Mooi is dat de kindvriendelijke vormen, zoals bedacht door de architect, steeds meer zichtbaar worden. De zithoeken in de vorm van ‘huisjes’ zijn hier een mooi voorbeeld van. Net als bij de MFA is ook bij het ontwerpen en de realisatie van het IKC veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Het gebouw wordt uitgevoerd in EPC 0,0 en dat betekent dat het energieneutraal is.
Eind november zal het gebouw worden opgeleverd, zodat het na de kerstvakantie in gebruik kan worden genomen. Zie ook www.heddes.nl .
Impressies: RU + PA

De Kreek in Zwaag De Kreek in Zwaag
De Kreek bovenverdieping De Kreek bovenverdieping