Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 26 en 27/10 (Video)

27-10-2019

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

HSV Sport 1889 – De Valken 4-0

HOORN/ RISDAM – Met Randy Kassenaar in de basis was een goede keus van trainer Armand Hoffman van HSV Sport. HSV Sport begon voortvarend en met veel fysieke kracht tegen de nummer 3 van de 4e klasse C, De Valken uit Hem. De jonge technische ploeg van trainer René Bierdrager was niet opgewassen tegen zoveel souplesse en snelheid. De 1-0 en 2-0 kwamen op naam van de eerder genoemde Kassenaar. De 3-0 was van een grote schoonheid door Nick Dekker. Hij lobde de bal net buiten de 16 meter over de iets voor zijn doel staande Loek Groot (De Valken). De Valken deed wel wat terug, maar zowel Rick Boon, als Remon Leeuw konden niets uitrichten voor het doel van doelman Luke van Amstel (HSV Sport). Aanvoerder Niels Timmer van De Valken had nog de mogelijkheid om vanaf de 11 meter 3-1 te scoren, omdat Kor Mantel in het strafschopgebied werd neergelegd. De vrouwelijke scheidsrechter Marisca Overtoom was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. De ingeschoten bal was wel in de uiterste hoek, maar Luk van Amstel had die hoek ook uitgekozen en stopte de bal. Ruststand 3-0.

Na rust een actiever De Valken en het inbrengen van Roan Groot voor Christiaan Wognum bracht rust in de verdediging van de Hemmers. Ook Jelle Boon was een verbetering op rechts voor Remon Leeuw. Mike Groot kreeg last van zijn kuit en Maarten Koster was een logische vervanger. Even later kwam Kor Mantel tweemaal vrij voor doelman Luk van Amstel, maar de doelman van HSV Sport stopte de bal bekwaam. Een tiental minuten later scoorde Mantel bijna, maar Van Amstel kwam onbesuisd op Mantel af. De laatste blesseerde zich ernstig net boven zijn achillespees en moest het veld verlaten. Voor het onbesuisd inkomen kreeg van Amstel een gele kaart, maar De Valken kreeg geen strafschop. Wat zeer opmerkelijk was en een heel vreemde beslissing van Marisca Overtoom, die verder foutloos de wedstrijd leidde. Al was het jammer dat de vlaggenist van HSV Sport Laurens Jonkman dacht dat het koningsdag was. Hij vlagde regelmatig voor buitenspel, wat het niet was. Opmerkelijk was het dat juist HSV Sport in haar programmaboekje een uitleg had gegeven van deze regel. Dat Nick Dekker vlak voor tijd nog 4-0 scoorde was gezien het overwicht van 11 tegen 10 begrijpelijk.

===============================================

Hollandia slikt tegen HBS eerste nederlaag dit seizoen (0-1)

Zondag 27 oktober in het Julianapark verloor Hollandia van het Haagse HBS toch wel verdiend. Het werd echter dwars gezeten door de warrig fluitende scheidsrechter D. de Vries. Niet alleen Hollandia, maar ook HBS ontkwam daar niet aan. De eindstand van 0-1 was evenwel terecht.

De eerste helft waren er enkele kansen over en weer, waarbij de doelpogingen van Mukthar Suleiman in het oog vielen. Ze waren echter allemaal recht op doelman Timon Fikkert. HBS kwam uit het niets in de 40e minuut op een 0-1 voorsprong door een afstandsschot van Can Memissoglu.

De tweede helft ging Hollandia op jacht naar de gelijkmaker, maar met slordig en gehaast spel kon Hollandia geen potten breken tegen de vooral fysiek sterke Haagenaars. Hollandia werd in deze fase nog behoed voor een grotere achterstand dankzij lat en paal. Het inbrengen van de snelle Joost Ruttenberg en de lengte van Erwin Mol veroorzaakte nog enig gevaar voor het HBS-doel. De bal ging echter niet over doellijn en werd HBS geholpen door de scheidsrechter die een glaszuivere strafschop wegwuifde toen Joost Ruttenberg werd gevloerd door HBS doelman Timon Kikkert.

Verslag Peter van Lobberegt

================================================

Opnieuw behoorlijke nederlaag voor Zwaluwen’30 (4-1)
De Hoornse supporters van Zwaluwen’30 hadden halverwege de wedstrijd in Scherpenzeel tegen het plaatselijke team van de vv Scherpenzeel een goed gevoel bij een voorsprong van 0-1. Beide teams bewogen zich in de eerste helft vooral op het middenveld. De eerste minuut had Zwaluwen’30 wel al kunnen leiden. Mircle Elstak besloot een goede individuele actie met een schot op de lat. In de 3e minuut werd een bal, na een goede voorzet, naast gekopt. Tot de 34e minuut (eerste schot op doel van Scherpenzeel) was er geen sprake van enige spectaculaire acties richting één der beide doelen. Zowel Scherpenzeel als Zwaluwen’30 zochten de weg naar de goal via te moeilijke combinaties. Beide partijen hielden elkaar behoorlijk in evenwicht in het Scherpenzeelse zonnetje. Thomas Schaap mocht in 37e minuut een laag schot produceren, welke goed werd verwerkt door de doelman van Scherpenzeel. Deze blesseerde zich hierbij zodanig dat hij een paar minuten later ervangen moest worden door de wissel-keeper. In de 41e minuut een vrije trap op een mooie afstand van het Zwaluwen’30-doel. De bedoeling van Scherpenzeel was duidelijk: bal even opzij leggen en uithalen. Deze actie leverde een misverstand op tussen beide Scherpenzeelse aanvallers waardoor de bal door de Zwaluwen’30-middenvelders kon worden onderschept en Zwaluwen’30 meteen het gas erop gaf naar de andere kant van het veld. Dani Mes schoot bij deze actie goed in maar de keeper kon de bal nog half wegwerken. In de rebound mocht Pieter Koopman toch de 0-1 aantekenen.

Een ongewijzigd Zwaluwen’30 begon met goede moed aan de tweede helft. Wel was meteen duidelijk dat Scherpenzeel er een extra stap bij deed bij het begin van deze tweede helft. Zwaluwen’30 moest terug. In de 52e minuut viel de gelijkmaker; een middenvelder van Scherpenzeel kreeg te veel ruimte van de Horinezen en mocht uithalen van buiten het 16-metergebied. Pech voor Zwaluwen’30, want via de rug van een Zwaluwen’30-verdediger plofte de bal in het net. Dirk Bakker was kansloos (1-1).
Scherpenzeel zette er nog een tandje bij en Zwaluwen’30 gaf onvoldoende tegengas. In de 62e minuut ontsnapte Zwaluwen’30 nog aan een achterstand bij een prima vrije trap. Deze werd met moeite naast gewerkt. Een paar minuten later (64e minuut) was het wel raak. Opnieuw onvoldoende ingrijpen in de 16-meter en van dichtbij werd de bal onder Zwaluwen’30-doelman Dirk Bakker doorgeschoven voor de 2-1. Nog weer een paar minuten later – in de 67e minuut – was de wedstrijd beslist. Opnieuw onvoldoende ingrijpen van het Zwaluwen’30-team zorgde voor een tussenstand van 3-1.
Zwaluwen’30 probeerde de bakens nog te verzetten, maar de aanvalsopzetten waren te simpel om van echt gevaar te spreken. Keeper Bakker redde nog bij een vrij ingeschoten bal en tikte deze tot corner. In de 74e minuut eindigde een snelle aanval met aan het einde Jay van Ooijen met een schot in het zijnet. Pieter Koopman stond in een redelijke positie voor de goal om bij ontvangst eventueel af te ronden. In de 78e minuut werd het zelfs nog 4-1. Een goed combinerend Scherpenzeel mocht het hele veld oversteken en ook goed afronden, zonder dat Zwaluwen’30 de bal maar had kunnen beroeren of onderscheppen.
Opnieuw dus een forse nederlaag van Zwaluwen’30 in een uitwedstrijd. Het team zal echt alles uit de kast moeten halen om op korte termijn het tij te keren.

Hollandia - HBS 0-1
Always Forward - DWB 3-2
Westfriezen - KSV 5-0
Grasshoppers - De Blokkers 4-0
HSV Sport - De Valken 4-0
Hauwert ‘65 - JVC 0-1
ZAP - Spartanen 3-2
Hugo Boys - SEW 5-2

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.