Langer in de file de komende tijd

's Morgens om 6 uur al stilstaand verkeer op de wegen

HOORNGIDS | De maand november is per defintie de periode waarin automobilisten vaker en langer in de file staan en er rekening mee moeten houden dat er vaker ongelukken zullen zijn op de wegen. Dat hebben de ANWB Verkeerscentrale en Rijkswaterstaat laten weten.

Volgens de ANWB Verkeerscentrale kunnen we vandaag al rekenen op zo’n 500 kilometer file, zowel in de ochtend- als in de avondspits. Verder wordt nu al aangegeven dat er meer files zullen zijn dan vorig jaar, afhankelijk van de weersomstandigheden. De komende periode zullen de eerste files zich al voordoen tussen 06.00 en 06.15 uur ’s ochtends. Dat gebeurt vooral op de A7 (Hoorn-Zaandam), de A2 (Den Bosch-Utrecht) en de A4 (Den Haag-Amsterdam). 

Het weer is de grootste boosdoener
Door de regen, de mist, beslagen ramen en de duisternis is het risico op ongevallen in belangrijke mate vergroot. De maand november heeft wat files en ongevallen betreft een trieste reputatie. Maar ook weggebrukers in de bebouwde kom lopen een verhoogd risico. Met name voetgangers en tweewielers. De ANWB en Veilig Verkeer Nederland beginnen campagnes om fietsverlichting te controleren.
Thuiswerken is dan ook een extra aanbeveling in deze periode. En als je dan toch de weg op moet controleer dan regelmatig de navigatie-app. De spitsuren vermijden is altijd een goed idee. 

A7 richting Amsterdam A7 richting Amsterdam