Boer Heiwerken begint aan 4e flat Siriusstraat

28-10-2019

HOORNGIDS | De tweemansploeg van Boer Heiwerken kent een nieuwe bezetting, maar dat heeft geen enkele invloed op de manier van werken. Integendeel. De onverstoorbare mannen zijn er in geslaagd om in een tijdsbestek van 3,5 dag de heipalen de grond in te werken voor een complete flat. 

Vorige week woensdag hervatten de slechts in gebarentaal communicerende mannen de werkzaamheden om op maandagmorgen al klaar te zijn met de hele serie 18 meter lange heipalen voor de derde flat. Op maandagmiddag werd de hei-installatie verplaatst naar de vierde - en voorlopig laatste - flat aan de Siriusstraat, waarbij we, uitgaand van het huidige tempo, mogen veronderstellen dat aan het eind van deze week alle palen de grond in zullen zijn getrild en geslagen. 

Koppensnellers
Bij de derde flat zullen de koppensnellers weer hun werk kunnen gaan uitvoeren. Koppensnellers ontdoen het bovenste gedeelte van de betonnen heipalen van beton, zodat het betonijzer vrij komt, waarop aansluitend weer verder met ijzer en beton gewerkt kan worden. Daarop zal dan weer de fundering verrijzen.

Siriusstraat derde flat 28 oktober 2019 Siriusstraat derde flat 28 oktober 2019