Voetjes van de vloer met Tin Pan Alley Jazzband

Oosterkerk viert vijfde eeuwfeest

HOORNGIDS | In het kader van het vijfde eeuwfeest van de Oosterkerk komt op zondagmiddag 10 november de uit jazz-stad Enkhuizen afkomstig Tin Pan Alley Jazzband voor een spetterende dansmiddag naar ‘de huiskamer van Hoorn’. Natuurlijk is de toegang gratis. Vanaf 14.30 uur kan er volop gedanst worden.

 

De eigentijdse oude stijl jazzband wordt aangevoerd door de in Hoorn wonende klarinettist Jan van Deursen. Deze muzikale virtuoos (hij is onder andere dirigent van het mandoline orkest Entre Nous) speelt eigenlijk al zijn hele leven dixielandmuziek. Zijn eigen arrangementen van bestaand werk en eigen composities leveren bij de Tin Pan Alley Jazzband een geheel eigen geluid op. Improviseren is trouwens ook een onderdeel, dat door alle bandleden wordt beheerst.

 

De band is een graag geziene gast op jazzfestivals en in jazzclubs. Naast klarinettist Jan van Deursen bestaat de band uit vijf andere musici, onder hen ook de in Hoorn bekende contrabassist Hans Doesburg (jarenlang vaste speler in het Quaretto Vico Pescatore). Kortom: een geweldig optreden rond het vijfhonderd jarig bestaan van de stenen Oosterkerk. De kerk is te vinden aan het Grote Oost 58.

Oosterkerk Oosterkerk

Reacties
Reactie: (hans hoornsman)
29-10-2019, 19:04
Leuk initiatief van een jarige Oosterkerk. En de dixielandband is een aanrader!