Tap zwaait af, Helling aangesteld als wethouder

29-10-2019

HOORNGIDS | Voorafgaand aan de Algemene Beschouwingen werd in het Hoornse stadhuis afscheid genomen van wethouder Ben Tap, die een maand geleden te kennen had gegeven zich niet langer in te willen zetten als wethouder voor de gemeente Hoorn. Aansluitend volgde de officiële benoeming van Arthur Helling als diens opvolger.

Ben Tap, lid van D66 en woonachtig in Heemskerk, is sinds 2014 namens D66 wethouder in Hoorn en had onder meer Economische Zaken, Toerisme, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed in zijn portefeuille. In zijn ontslagbrief heeft Tap laten weten de afgelopen jaren met veel enthousiasme voor de stad te hebben gewerkt, maar dat zijn werkplezier de laatste tijd afneemt. Tap: ”Omdat ik mijzelf altijd voor 100% wil inzetten, heb ik besloten mijn functie als wethouder neer te leggen.”
Dat moment is nu dus aangebroken. Ondanks dat Ben Tap niet in Hoorn woonde was hij altijd zeer zichtbaar aanwezig. Hoe zijn toekomst er uit gaat zien is nog onduidelijk, maar afgaande op zijn vele kwaliteiten en zijn inzet voor zowel de stad Hoorn als daarvoor het bedrijfsleven ligt het bekleden van een nieuwe functie in de lijn der verwachtingen.
Fractievoorzitter D66 Hoorn Arwin Rood liet weten: 
”Ben Tap heeft 5,5 jaar het vuur uit z’n sloffen gelopen voor onze stad en D66 Hoorn. Hij was overal en altijd aanwezig of het nou het zwerfafval prikken op de Westerdijk was, een informatieavond over het stadsstrand of het lopen van de Ironman. Ben was er. De enorm energieke manier van werken, de dossierkennis en de vlotte spreekstijl waren en zijn nog steeds de kenmerken van Ben.  Als bestuur en fractie waren wij zeer tevreden met de voortvarende manier waarop hij vele dossiers oppakte.”

Arthur Helling
Met de komst van Helling kiest D66 voor de terugkeer van een van de meest ervaren politici van de stad. Arthur Helling maakte al op jonge leeftijd in 1994 zijn debuut als raadslid voor D66. Die taak heeft hij met een enkele onderbreking tot 2018 uitgevoerd. Van 2002 tot 2006 was hij al een periode wethouder. 
Fractievoorzitter Arwin Rood is blij met de komst van Helling en met de ondersteuning vanuit de lokale afdeling van D66 Westfriesland. “Arthur brengt een berg aan ervaring mee, en is als geen ander in staat om zich de huidige dossiers snel eigen te maken. Hij kent zijn weg in het stadhuis en is daarmee de ideale kandidaat om op deze rijdende trein te springen.” 
Arthur Helling kijkt uit naar zijn terugkeer in het Hoornse college: “Na 11 jaar bedrijfsleven vind ik het een grote eer om als Horinees de stad en haar publiek belang weer te dienen en met mijn ervaring bij te dragen aan alle grote uitdagingen en veranderingsprocessen waar de gemeente invulling aan moet geven in de komende jaren.”

8D054012-25AD-4FC0-9702-38B154480FD6 8D054012-25AD-4FC0-9702-38B154480FD6
Burgemeester Jan Nieuwenburg feliciteert Athur Helling met zijn wethoudersbenoeming Burgemeester Jan Nieuwenburg feliciteert Athur Helling met zijn wethoudersbenoeming

Reacties
Reactie: (Xander de Groot)
29-10-2019, 16:34
Welkom terug Arthur. Nu vind ik het jammer dat ik niet meer actief ben bij een omroeporganisatie. Ik zou je graag weer eens een interview afnemen. Succes!!