Afscheid wethouder Ben Tap

29-10-2019

HOORNGIDS | Het afscheid van wethouder Ben Tap aan het begin van de raadsvergadering ging gepaard met veel goede woorden en gevoelens van dankbaarheid. Burgemeester Jan Nieuwenburg prees uitgebreid zijn daden en inzet. Gedreven, resultaatgericht, ambitieus, pragmatisch en soms met een stijl, waarmee hij misschien niet altijd vrienden maakte. Hij noemde zijn eigenwijsheid, die Ben Tap zelf erkende en zijn humor. Aan de lijst met zaken waar Ben Tap zijn schouders onder zette. De burgemeester vergeleek hem met een diesel, die onvermoeibaar doorging met zijn inzet.

Niet alleen voor Hoorn, maar ook in de regio heeft Ben tap zijn sporen verdiend. Ook voor de 18 gemeenten van Noord-Holland Noord heeft Ben Tap zich ingespannen. Hoewel de woonplaat Heemskerk bleef, was Ben Tap zichtbaar in stad en regio. De uitgebreide opsomming van door Ben Tap gerealiseerde zaken bevatte onder meer het ondernemersontbijt, stadsloket, het binnenstadsoverleg en aanjager van evenementen.

Ook D66 fractievoorzitter Arwin Rood loofde de wethouder voor zijn uitgebreide inspanningen in de afgelopen 5 ½ jaar. Ben Tap hield zijn afscheidswoord kort. Hij kon eigenlijk niet aangeven waar hij het meest trots op was. Het noemen van één zaak zou het niet noemen van de andere zaken tekort doen. Wel noemde hij het feit dat Hoorn iets beter op de kaart is komen te staan. Ter illustratie toonde hij een toeristische kaart voor toeristen die Amsterdam bezoeken. Daar staat Hoorn ook op aangegeven met de wijze waarop Hoorn vanuit Amsterdam kan worden bereikt.

Een druk bezochte vergadering werd onderbroken om hem de hand te kunnen schudden.

Burgemeester Jan Nieuwenburg neemt afscheid van ex wethouder Ben Tap Burgemeester Jan Nieuwenburg neemt afscheid van ex wethouder Ben Tap