Schooldag van de duurzaamheid 1 november officieel van start

Wethouder Bashara gaf voorproef van activiteiten

HOORNGIDS | Hoorn doet ook dit jaar weer mee met de Schooldag van de duurzaamheid. Op vrijdag 1 november gaat de 2e editie van de Hoornse Schooldag van de duurzaamheid officieel van start. Leerlingen van de acht deelnemende basisscholen gaan dan de hele schooldag aan de slag met leerzame workshops, leuke excursies en activiteiten over het thema duurzaamheid. Zo ontdekken ze wat de 7 Kinder Global Goals zijn en hoe zij hier zelf mee aan de slag kunnen gaan, op school maar ook thuis.

Het doel van de schooldag is om kinderen te enthousiasmeren en bewuster maken van een leukere, eerlijkere en schonere wereld. Wethouder Samir Bashara gaf hiervoor op 18 oktober het startsein met een voorproef van de activiteiten die de kinderen op 1 november kunnen verwachten. Zo leren zij slim omgaan met afval, energie en een schone natuur. De Schooldag van de duurzaamheid is een gezamenlijk initiatief van MAK Blokweer, stichting Schooldag van de duurzaamheid en Gemeente Hoorn.

Ben je benieuwd welke basisscholen mee doen, wat het programma is of wil je meer weten over de 7 Kinder Global Goals. Alle informatie lees je op www.schooldagvandeduurzaamheid.nl (http://www.schooldagvandeduurzaamheid.nl).

Stockfoto Stockfoto