De Verbinding werkt aan voorjaarstuinen

Te bewonderen rond Bosmanstaete in Venhuizen

HOORNGIDS | Het jaar is nog lang niet om, veel éénjarig bloeiende tuinplanten laten nog volop hun kleurenpracht zien, maar toch, de laatste maanden van het jaar dienen zich aan. Een tijd om weer aan het volgend jaar te denken. Plannen maken voor de donkere maanden en ga zo maar door.

Bij de Verbinding in Venhuizen is eind oktober weer volop gewerkt aan ’het voorjaar’. De perken met begonia’s, geraniums, salvia’s, petunia’s en diverse andere soorten werden leeggehaald. De bloei was er nog, maar om in maart en april weer bloeiende voorjaargewassen te hebben moesten ze plaats maken voor de aanplant van bollen. Narcissen, Tulpen, Keizerskronen en meerdere soorten werden verstopt in perken, borders, bakken en terrassen.

Verbindingsdag

Het was een prachtige Verbindingsdag daar in Venhuizen. Maar liefst 20 (!) vrijwilligers stonden zaterdag 26 oktober klaar om de handen uit de mouwen te steken. Er werden niet alleen bollen geplant. Ook werd een begin gemaakt met het ophangen van de (Kerst)verlichting om de donkere dagen van een sprankje gezelligheid en licht te voorzien. Vanaf december zal de tuin rond de vijver, volière, kinderboerderij en Bosmanstaete weer gezellig verlicht zijn.

Bollenbedrijven

De Verbinding zorgde dus wederom tot verbinding van vele dorpsgenoten. Spontaan zijn de bollen weer gesponsord door lokale bollenbedrijven. Jong en oud stak een helpende hand toe. Samen werd er een gezellige dag van gemaakt. Er is weer bergen werk verzet wat zeker tot resultaat heeft dat de donkere dagen voor Kerst een sprankelend bron van gezelligheid zijn en na de winter zullen de bollen hun energie weer steken in mooie gewassen met schitterende kleuren.

Bosmanstaete

Dit alles is te bewonderen rond de Bosmanstaete aan de Tuinstraat/Lucasstraat in Venhuizen. Meer informatie is te vinden op de facebook pagina of de website; https://www.facebook.com/vrienden.tuinbosmanstaete (https://www.facebook.com/vrienden.tuinbosmanstaete)

 

De organisatie dankt iedereen die weer zijn steentje heeft bijgedragen. Zonder deze hulp is dit alles bijna niet te doen. De dankbaarheid en waardering wordt dagelijks gevoeld vanuit de omgeving.

Tuin De Verbinding Tuin De Verbinding
Bloembollen borders Bloembollen borders