Sinterklaas arriveert zaterdag 16 november

Hoornse intocht groter dan ooit

HOORNGIDS | Zaterdag 16 november is een dag die je absoluut vrij moet houden. Op uitnodiging van de binnenstadsondernemers, de gemeente Hoorn en Kinderopvang Berend Botje meert de stoomboot van Sint Nicolaas af in de haven van Hoorn. Vergezeld van wel 125 pieten, de hoofdpiet, de schimmel en natuurlijk beladen met duizenden pakjes en een ruim vol pepernoten zal de Goedheiligman welkom worden geheten door burgemeester Jan van Nieuwenburg en Berend Botje Kinderburgemeester Yuna Starke (6) en de vele duizenden kinderen die naar de haven toe komen.

Vanaf het podium op de Oude Doelenkade wordt een programma door Meneertje Jack verzorgd en als alles goed gaat zal Sint Nicolaas rond half twaalf de haven binnen varen en uitgebreid de tijd nemen om de kinderen te begroeten. Daarna volgt een optocht door de binnenstad met een aantal stops. De feestelijke optocht wordt muzikaal begeleid door Show Band Hoorn, het Pepernotenorkest en de pieten van de Soundflex Caribean Brassband.

Verkleedwedstrijd
Om de stoet extra gezellig te maken heeft de Sint een mooie wedstrijd bedacht. Het kind dat het mooist is verkleed als Sint of Piet maakt kans op een mooie prijs. Sinterklaas heeft speciale Spionpieten aangesteld die in de gaten houden wie een prijs zou kunnen winnen. Potentiële winnaars worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking op het podium op de Roode Steen na afloop van de rondrit. Daar wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Programma
10.45 uur aanvang programma in de haven
Met de Hoornse zeevaardersvloot op VOC-museumschip de Halve Maen en de vloot van Varend Erfgoed. Met kanongebulder ten teken dat de stoomboot in aantocht is. Op de stoomboot vaart het Pepernotenorkest mee.
11.30 uur aanvang programma podium Roode Steen
Met de danspieten van dansschool Moves, en de muziekpieten van de Soundflex Caribean Brassband
12.15 uur De Club van Sinterklaas op podium Roode Steen
13.00 uur aanvang rondrit door de stad

Het programma op de Roode Steen gaat door met het Pepernotenorkest en de danspieten.
14.00 uur prijsuitreiking mooist verklede kind en afscheid op de Roode Steen.

Intocht Sinterklaas 2015 Intocht Sinterklaas 2015