Ruzie en bedreiging met 'vuurwapen', jongens aangehouden

03-11-2019

HOORNGIDS | Afgelopen nacht heeft de politie in Hoorn twee jongens van 19 jaar aangehouden. Zij hadden ruzie met elkaar gekregen bij fastfoodrestaurant McDonalds. Een van de jongens had daarbij gedreigd met een ’vuurwapen’.

Voor de politie reden de jongens op te sporen. Daarvoor heeft het Hoornse politiebasisteam ondersteuning gevraagd van de Landelijke Politie Eenheid Noordwest. Omdat een goed signalement bekend was, zag de politie bijna een uur na het incident de jongens in Hoorn lopen. Zij werden staande gehouden. Toen bleek dat een van de jongens een ’vuurwapen’ op zak had, zijn beiden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Het betreft vermoedelijk air-softwapens. Niet van ’echt’ te onderscheiden. Deze wapens zijn op straat absoluut verboden. Je loopt het risico dat politiemensen hun vuurwapen op je richten als zij een dergelijk wapen zien.

De jongens uit Hoorn en Blokker zitten opgesloten in het politiebureau in Hoorn in afwachting van het verdere onderzoek en de beslissing van het Openbaar Ministerie.

Bron: Landelijke Eenheid Noordwest

De wapens De wapens