Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 2 en 3 november (Video)

03-11-2019

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Hard werkend Zwaluwen’30 pakt verdiend de drie punten tegen De Zuidvogels (3-1)

Zwaluwen’30 is deze competitie thuis nog ongeslagen (10 punten uit 4 wedstrijden).

Op vreemde bodem werden nog geen punten behaald, zodat er, na zaterdag, een plaats in de middenmoot wordt ingenomen. De Zuidvogels was aan een goede reeks bezig (drie overwinningen) en kwam met veel vertrouwen naar Hoorn om dit varkentje te wassen. Vorig jaar won Zuidvogels in Hoorn met 0-3, terwijl Zwaluwen’30 in Huizen met 3-1 won. In de eerste helft gebeurde er niet veel voor beide doelen. Wel had Zuidvogels optisch een overwicht, maar dat betaalde zich niet uit in echte kansen. Het spel van Zuidvogels tot de zestien van Zwaluwen’30 oogde wel verzorgder, maar echt grote kansen werden niet gecreëerd. Zwaluwen’30 was wel genoodzaakt veel corners weg te geven maar ook daaruit wist Zuidvogels geen echte kans te peuren. In de 17e minuut slalomde Mircle Elstak door de verdediging van Zuidvogels en wilde uithalen voor een schot op doel. Voordat hij dit kon uitvoeren werd hij bruut neergelegd net buiten de zestien. Scheidsrechter Franklin Berg gaf een vrije schop op een mooie plaats, maar hield de kaarten op zak. Jouke Huitema zocht het doel uit de vrije schop daarop te hoog. In de 32e minuut een stuiterbal op het doel van Zwaluwen’30, welke net over ging. Een minuut later een goede kans voor Zwaluwen’30 via Pieter Koopman en Jay van Ooijen. Met moeite wist de doelman van Zuidvogels deze tot corner te verwerken. In de 40e minuut moest doelman Dirk Bakker van Zwaluwen’30 ver uit zijn doel komen om de bal te onderscheppen. Dit lukte niet helemaal en de Zuidvogels-aanvaller schoot van ver op doel, waar de bal kan worden weggewerkt.

Een onveranderd Zwaluwen’30 in de tweede helft zag Zuidvogels in de 48e minuut een grote kans om zeep helpen. Een strakke bal vanaf rechts werd voor het Zwaluwen’30-doel gemist en daarna in de rebound overgeschoten. In de 51e minuut kon Pieter Koopman zijn oude club Zuidvogels pijn doen; zijn schot op doel werd zodanig van richting veranderd door een Zuidvogels-verdediger dat deze net langs de verkeerde kant voor Zwaluwen’30 van de paal ging. In de 53e minuut mocht een Zuidvogels-aanvaller op rechts doorgaan na veel duw- en trekwerk tussen hem en Zwaluwen’30-verdediger Calvin den Boer. De scheidsrechter liet het toe en de bal werd voor het doel gebracht, waar ex-Zwaluwen’30-speler Jermain Heldoorn de bal binnen schoot voor de 0-1. Vanaf de aftrap van dit doelpunt viel de 1-1. Pieter Koopman was attent op een diepe bal en rondde prima af bij deze snelle gelijkmaker. In de 56e minuut een kans voor Mircle Elstak; hij moest zelf in kansrijke positie afronden, maar gaf de bal af aan een gedekte medespeler. Zuidvogels had moeite met de versnellingen en passeerbewegingen van Mircle en regelmatig was hij slachtoffer van aanslagen op zijn frêle beentjes door Zuidvogels-verdedigers. De scheidsrechter had hem hier vaker en beter in bescherming moeten nemen. In de 56e minuut kwam Joost Feld binnen de lijnen voor Thomas Hand. Zijn allereerste actie was er één uit het boekje; met een versnelling over links speelde hij zich vrij en gaf een uitstekende voorzet op Jay van Ooijen, die met deze kans wel raad wist en met een prima schot van afstand de 2-1 kon aantekenen. In de 78e minuut een stuiterbal op het doel van Zuidvogels van Joost Feld. Deze ging net over. De laatste 10 minuten gooide Zuidvogels alles op de aanval. Met opportunistisch spel trachtte Zuidvogels met lange mannen voorin een gelijkspel af te dwingen. Zwaluwen’30 loerde op de counter. Pieter Koopman werd in de 82e minuut vervangen door Alpay Alarslan en in de 87e minuut kwam Gilles Duiveman McEwan voor Thomas Schaap binnen de lijnen. Een snelle uitbraak over rechts bracht Alpay in de 90e minuut in een prima positie om Mircle Elstak aan te spelen. Mircle stond even te diep om direct te kunnen aanleggen en zo ging deze grote kans verloren. De 3-1 kwam er toch in de blessuretijd door de specialiteit van Jay van Ooijen; met een strak schot van buiten het 16-metergebied wist hij opnieuw het net te vinden. Een verdiende overwinning voor een hardwerkend Zwaluwen’30 dat zich wist te hervinden na enkele moeizame weken. Vooral in de tweede helft liet het team zien waartoe het in staat was.

VOC - Hollandia 1-2

Oosthuizen - Always Forward 1-6

SEW - Westfriezen 2-4

De Blokkers - DWOW 0-2

Berkhout - HSV Sport 1-3

VVS ‘46 - Hauwert ‘65 7-0

Spartanen - IVV 1-1

Spirit ‘30 - Vios W 1-3

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.

Zwaluwen 30 foto1 (2) Zwaluwen 30 foto1 (2)