De intocht van Sinterklaas wordt dit jaar grootser dan ooit

05-11-2019

HOORNGIDS | De intocht van Sint Nicolaas vindt plaats op zaterdag 16 november, zo laat de organisatie weten. De intocht wordt dit jaar grootser en specialer dan ooit! Zo wordt dit jaar gebruik gemaakt van de Hydrograaf, oftewel Pakjesboot 12. De enige echte officiële landelijke intochtstoomboot die dit jaar niet terecht kon in Apeldoorn en daarom naar Hoorn komt. Deze wordt begeleid door de Hoornse Zeevaardersvloot op schepen van het Centrum Varend Erfgoed en door de Halve Maen die de komst van de stoomboot met passend kanongebulder zal aankondigen.

’s Middags en de zondag na de intocht kan de Pakjesboot 12 worden bezocht aan het Oostereiland en ook de Halve Maen en het Westfries Museum haken aan met diverse activiteiten. Omdat het schip dit jaar zo groot is, komen er ook veel pieten mee. En in de optocht lopen maar liefst 3 orkesten mee, te weten de Showband Hoorn, Het Pepernotenorkest en de Soundflex Caribean Brassband.

Groot feest

Zaterdag 16 november is daarom dan ook een dag die jij absoluut vrij moet houden. Op uitnodiging van de binnenstadsondernemers, de gemeente Hoorn en Kinderopvang Berend Botje meert de stoomboot van Sint Nicolaas af in de haven van Hoorn. Vergezeld van wel 125 pieten, de hoofdpiet, de schimmel en natuurlijk beladen met duizenden pakjes en een ruim vol pepernoten. De Goedheiligman zal welkom worden geheten door burgemeester Jan Nieuwenburg en Berend Botje Kinderburgemeester Yuna Starke (6) en de vele duizenden kinderen die naar de haven toekomen.

Vanaf het podium op de Oude Doelenkade wordt een programma door Meneertje Jack verzorgd en als alles goed gaat zal Sint Nicolaas rond half twaalf de haven binnen varen en uitgebreid de tijd nemen om de kinderen te begroeten. Daarna volgt een optocht door de binnenstad met een aantal stops.

Vanaf 11.30 uur start een programma op de Roode Steen met dans- en muziekpieten,  Sint Nicolaas stapt rond 12.15 uur van zijn paard om deel te nemen aan een geweldige welkomstceremonie door De Club van Sinterklaas. Daarna volgt een rondgang door de stad en is er rond 14.00 uur een afsluitend programma op de Roode Steen met de prijsuitreiking voor het mooist verklede sintje of pietje.
 

Verkleedwedstrijd
Om de stoet extra gezellig te maken heeft de Sint een mooie wedstrijd bedacht. Het kind dat het mooist is verkleed als Sint of Piet maakt kans op een mooie prijs.

Sinterklaas heeft speciale Spionpieten aangesteld die in de gaten houden wie een prijs zou kunnen winnen. Potentiële winnaars worden na afloop van de rondrit uitgenodigd voor de prijsuitreiking op het podium. Daar wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Kijk voor het volledige programma en alle extra activiteiten op www.intochthoorn.nl (http://www.intochthoorn.nl)

Intocht Sint Nicolaas.1.jpeg Intocht Sint Nicolaas.1.jpeg