Zondagmiddagsalon in De Boterhal over grafische kunstambacht

07-11-2019

HOORNGIDS | Tijdens de Zondagmiddagsalon in de Boterhal van 24 november vertellen de kunstenaars Els Benjamins en Annemiek van Kollenburg over de traditionele handmatigheid van het grafische kunstvak met diepdruk, hoogdruk of vlakdruk, met de ets, lino, houtsnede, litho of zeefdruk en met combinaties daarvan.

Els Benjamins en Annemiek van Kollenburg, curatoren van de tentoonstelling ‘Panta Rhei, Alles stroomt – alles stroomt door’, als Hoornse deelname aan de landelijke manifestatie ‘GRAFIEK2019’, zijn de gasten in de 28e Zondagmiddagsalon op 24 november in De Boterhal te Hoorn.

Ambachtelijke kunst
Grafiek is een bij uitstek ambachtelijke kunst. Grafische kunstenaars richten zich op de traditionele handmatigheid van het vak met diepdruk, hoogdruk of vlakdruk, met de ets, lino, houtsnede, litho of zeefdruk en met combinaties daarvan. Els Benjamins en Annemiek van Kollenburg, beiden zelf beeldend kunstenaar, zullen de aanwezigen, aan de hand van voorbeelden en naar aanleiding van vragen uit het publiek, meer vertellen over de diverse technieken en over hoe het grafische ambacht zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld. 

Gratis te bezichtigen
De aanvang van de Zondagmiddagsalon is om 15.00 uur, de inloop is vanaf 14.30 uur en de toegang is gratis. Er is ook gratis koffie, thee en zelfgebakken boterkoek. Napraten met een glas wijn.
De tentoonstelling, in de benedenzaal van de Boterhal aan het Kerkplein 39 in Hoorn, is nog tot en met 1 december gratis te bezichtigen. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. U kunt daar vóór aanvang van de Zondagmiddagsalon al terecht. Voor meer informatie: www.elsbenjamins.nl (http://www.elsbenjamins.nl), www.annemiekvankollenburg.nl (http://www.annemiekvankollenburg.nl) en www.boterhal.com (http://www.boterhal.com).

Foto: Els Benjamins - Vliegen vallen, houtdruk/droge naald

Els Benjamins vliegen vallen Els Benjamins vliegen vallen