Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 9 en 10/11

10-11-2019

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Uitstekend Zwaluwen’30 overklast FC Breukelen (0-5)

Een uitstekend spelend Zwaluwen’30 pakte zeer verdiend drie punten bij de plaatselijke FC in Breukelen. Voor de wedstrijd stond Breukelen op een 5e plaats met elf punten (+4) en Zwaluwen’30 op een 9e plaats met 10 punten (-4). Op deze zaterdag zou ook beslist worden over de eerste periodetitel. Scherpenzeel, WV-HEDW en de SV Huizen streden hier nog voor. Vanaf de eerste minuut had Zwaluwen’30 het initiatief in deze wedstrijd. Het Hoornse team combineerde naar hartenlust en Breukelen had weinig in te brengen. In de eerste twintig minuten gaf scheidsrechter Xander Stoffer diverse vrije trappen aan Zwaluwen’30, net buiten het zestienmetergebied van Breukelen. Deze vrije trappen waren een gevolg van (te) hard ingrijpen van Breukelen-verdedigers op vooral de benen van Mircle Elstak. Breukelen incasseerde in deze fase al enkele gele kaarten bij (te harde) verdedigende acties. Bij deze vrije trappen werd het doel enkele keren te hoog gezocht en kwam Breukelen nog goed weg. In de 26e minuut een korte corner van Jay van Ooijen op Mircle Elstak, maar diens strakke voorzet werd gemist door Jouke Huitema. Het gevolg was wel dat Thomas Hand daardoor in een prima schietpositie kwam en deze mogelijkheid meteen benutte met een laag schot in de linkerbenedenhoek voor de 0-1 voorsprong. In de 30e minuut kreeg Nik van Tricht zijn tweede gele kaart voorgeschoteld en moest Breukelen verder met tien man. De eerste echte kans voor Breukelen kwam in de 36e minuut, maar het schot werd verwerkt tot corner. In de 37e minuut mocht Mircle Elstak alleen doorgaan omdat de buitenspelval niet klopte bij Breukelen. Met een prima lob over de uitgekomen doelman bracht hij de stand op 0-2. Een paar minuten later was de wedstrijd in feite beslist. Jay van Ooijen speelde Thomas Hand in de diepte aan en deze kapte zijn tegenstander uit op de rand van de zestien en schoot laag en onhoudbaar binnen. Stand 0-3. Een uitstekende aanvallende actie! De 0-3 was ook de ruststand.

Tweede helft

De Zwaluwen’30-aanhang was uiteraard “in de mood” bij deze ruststand en ging er eens ontspannen voor zitten. Koppie erbij en aan het doelsaldo werken was het credo voor de 2e helft. Ongetwijfeld was dit ook de opdracht van de technische staf aan het Zwaluwen’30-team. Er werd nog steeds heel goed gespeeld in de 2e helft maar de finesse ontbrak (te gehaast) om meerdere doelpunten te maken. Het duurde tot de 74e minuut voordat de 0-4 viel. De ingevallen Joey Papamelodias mocht in duidelijke buitenspelpositie doorgaan en schoot de bal via de keeper van Breukelen binnen. Het laatste kwartier kreeg Zwaluwen’30 nog diverse kansen om de score op te voeren. Op acties van Joost Feld en Thomas Schaap behoedde de keeper van Breukelen zijn team voor een verdere achterstand. Ook Pieter Koopman kon twee keer op het laatste moment worden gestuit. De 0-5 kwam in de 79e minuut op naam van verdediger Calvin den Boer. Mee opgekomen kon hij de bal bijna op de doellijn het laatste tikkie geven en voor de eindstand van 0-5 zorgen. Breukelen kwam er met deze uitslag nog genadig vanaf. Het hadden zo maar dubbele cijfers kunnen worden. De overwinning was voor een team dat heel hard werkte en vooral als team indruk maakte. Iedereen was bereid extra meters te maken om deze overwinning binnen te halen.

De eerste periodetitel ging (op doelsaldo) naar Scherpenzeel. Komende dinsdagavond oefent Zwaluwen’30 tegen het Alkmaarse AFC’34 (20.00 uur) en zaterdag speelt het voor de Districtsbeker thuis (14.30 uur) tegen een oude tegenstander, het Utrechtse DHSC.

Hollandia - SJC 4-2

St. George - Always Forward 0-1

Westfriezen - Hugo Boys 4-0

De Blokkers - KGB 5-3

DWB - HSV Sport 2-4