Studio HoornRadio verhuist naar Hoorn80

Na zes jaar onderdak in MFA De Kreek naar de Atoomweg

HOORNGIDS | De centrale studio van HoornRadio, voorheen genaamd Radio Bontekoe, verhuist naar Atoomweg 12 op het industrieterrein Hoorn80. Kort na de start van het Hoornse radiostation in december 2012 is een bescheiden ruimte als studio in MFA De Kreek in de Bangert en Oosterpolder in gebruik genomen. Daar zal deze maand een eind aan komen. Vanwege uitbreiding van MFA de Kreek met een Integraal Kindcentrum (IKC), is er geen plek meer voor de radiostudio van HoornRadio.
 

Zenderlocatie

Sinds enige tijd bevindt de zender en zendantenne (middengolf AM 828 kHz) van HoornRadio zich in en bij het pand Atoomweg 12 op Hoorn80. Het is daarom voor de hand liggend daar de studio naartoe te verhuizen. In de nieuwe studio zal tevens een gezamenlijke redactieruimte voor HoornRadio en de bijbehorende nieuwswebsite HoornGids worden ingericht.
 

Digitalisering 

Digitalisering is bij HoornRadio volledig doorgevoerd. Hierdoor is het mogelijk om programma’s vooraf computergeprogrammeerd, live vanaf externe locaties uit te zenden. Doormiddel van een internetverbinding met een speciaal daarvoor geprogrammeerde computer in de centrale studio, worden programma’s van externe bron via een internetstream en de AM zender automatisch naar de luisteraars doorgezonden. Diverse programma’s van HoornRadio komen via deze geavanceerde techniek vanuit huisstudio’s in Hoorn tot stand. HoornRadio bevindt zich hierdoor ook letterlijk in de Hoornse leefomgeving. 

Zaterdag 23 november komt er nog een uitzendlocatie bij; het door Johan van der Tuin gepresenteerde actualiteitenprogramma ’Radio Actueel’ zal vanaf die datum elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur vanuit de tuinkamer van het Foreestenhuis aan de Grote Oost worden uitgezonden. Met dank voor de gastvrijheid van het Foreestenhuis! 
 

Enorme groei en installatie programmaraad

HoornRadio is een locaal radiostation gericht op Hoorn, Blokker en Zwaag en wordt gerund door vrijwilligers. Recent is een programmaraad opgericht van vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke en geestelijke stromingen binnen onze gemeente. Met behulp van professionele expertise en adviezen van de raad, kan HoornRadio/HoornGids zich verder ontwikkelen en voor luisteraars en lezers relevant zijn en blijven. Sinds september is de website www.hoornradio.nl vernieuwd en samengevoegd met HoornGids dat al enkele jaren bij HoornRadio hoort. De afgelopen jaren is een enorme groei gerealiseerd. Het station telt nu meer dan 30 medewerkers. Er is nauwelijks verloop. Frequent zijn er aanmeldingen van nieuwe vrijwilligers.

HoornRadio is 24 uur 7 dagen per week in de lucht. Zendt wekelijks 35 uur voor elk wat wils doelgroepenprogramma’s uit die zijn geproduceerd door eigen vrijwilligers. ´s Avonds en ´s nachts wordt nonstop muziek uitgezonden. Overdag van 10.00 uur tot 18.00 uur worden alle programma´s gepresenteerd. Donderdagavond en in het weekend ook in de avonduren. Het op groot Hoorn gerichte station is in West-Friesland en een deel van Noord-Holland Noord te ontvangen via de ether op de middengolf 828 kHz (handig in de auto), wereldwijd via de website www.hoornradio.nl (desktop en mobiel) en app ’tunein radio’. Alle programma’s zijn tot een week na de uitzending nog te beluisteren in ’Live gemist’. Een aantal programma’s ook langer in de HoornRadio podcast.

Logo HoornRadio en HoornGids Logo HoornRadio en HoornGids