Visueel beperkt en zelfstandig reizen geen probleem

Voorlichting Oogvereniging en Koninklijke Visio 22 november in Heerhugowaard

HOORNGIDS | Zelfstandig je weg vinden in en rondom je eigen huis is voor iedereen te doen. Ook voor mensen met een visuele beperking. Lopend met een tastok of met blindengeleidehond komt u wel op de plek waar u wezen moet. Maar als u verder wilt bent u afhankelijk van derden. Tenminste, dat is wat velen denken. 
Want met een goede voorbereiding, de juiste reis-, navigatie- en omgevinsapps en een stukje lef is het echt geen probleem om zelfstandig onderweg te gaan. De digitalisering in het dagelijkse leven wordt steeds vanzelfsprekender en daar hebben mensen met een visuele beperking echt profijt van. 

Zelfstandig reizen
Visio en de Oogvereniging hebben daarom de handen ineengeslagen met themabijeenkomsten over hulpmiddelen in de breedste zin van het woord. De eerstvolgende themabijeenkomst, georganiseerd door Oogvereniging Noord-Holland, is op vrijdag 22 november. Tijdens deze bijeenkomst vertellen ervaringsdeskundigen over hoe zij reizen en welke hulpmiddelen zij gebruiken. Ook wordt informatie gegeven over mobiliteitstraining bij Visio en NS Trein assistentie.

Oogcafé 
Ga vrijblijvend langs en laat u informeren. Een lidmaatschap van de Oogvereniging of cliënt zijn bij Visio is niet nodig. Aansluitend aan deze bijeenkomst kunt u napraten in het Oogcafé dat om 13.15 uur de deuren opent. Daar wordt informeel nagepraat over reizen met het OV, de mogelijkheden van taxivervoer en de verschillende NS-abonnementen en -services. Tijdens het Oogcafé is er ook een gastspreker: Peter Waalboer van de Oogvereniging Zuid-Holland. Als lid van de landelijke werkgroep mobiliteit heeft hij veel ervaring met het openbaar vervoer.

Informatie en aanmelden
De bijeenkomst ’Visueel beperkt en zelfstandig reizen? Geen probleem!’ vindt op vrijdag 22 november plaats van 11.30 tot 12.30 uur bij Visio Heerhugowaard aan de Gildestraat 3. Van 13.15 tot 15.30 uur: Oogcafé. Neem voor meer informatie over Visio Heerhugowaard contact op met de afdeling Advies van Visio Heerhugowaard via 088-5859000 of heerhugowaard@visio.org (mailto:heerhugowaard@visio.org). Neem vooral ook contact op als u vrijdag niet kunt of als u meer wilt weten. Neem voor meer informatie over deze bijeenkomst contact op met Marcel van Baar via marcelvanbaar@quicknet.nl (mailto:marcelvanbaar@quicknet.nl) of 0653364218.

Vrouw met stok en iphone Vrouw met stok en iphone
Vrouw met stok op het perron Vrouw met stok op het perron