Presentatie boek en lezing in Oosterkerk

Boek over de oorlog en lezing over de periode daarna

HOORNGIDS | In Hoorn leek alles in de oorlogsperiode redelijk gewoon. Maar dat was niet zo. Het was bijvoorbeeld verboden om gaande over de Nieuwe Weg, gelegen tussen de Koepoortsweg en Westerblokker (de ons nu bekende provincialeweg), van de weg af te gaan. Niet echt iets om nostalgisch op terug te kijken, maar wel omdat het een bijzondere reden had. In het door Egbert Ottens geschreven boek ’Hier is alles gewoon, dat spreekt…’ wordt beschreven wat de reden daarvan was. 

De presentatie van het boek, alsmede een lezing door Raymund Schütz over de naoorlogse periode zullen plaatsvinden op woensdagavond 13 november in de Oosterkerk te Hoorn. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Eric Lensink. Deze avond is tevens de start van het educatief programma 75 jaar Bevrijding en Vrede.

Raymund Schütz
Naast de presentatie van het lijvige boekwerk is dezelfde avond tevens een lezing door Raymund Schütz. De lezing heeft de alleszeggende titel ’Hoe eerlijk was de naoorlogse zuivering?’ en de besturen van Vereniging Oud Hoorn en van Publicatie Stichting Bas Baltus nodigen geïnteresseerden dan ook graag uit om naast de presentatie van het boek van Egbert Ottens ook te komen luisteren naar de lezing van Raymund Schütz over de naoorlogse periode.  

Egbert Ottens
Egbert Ottens, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en bestuurslid van vele commissies en verenigingen, waaronder Oud Hoorn, is er de afgelopen maanden in geslaagd om ook nog tijd te vinden voor het schrijven van een boek over Hoorn in de oorlogsjaren. Tijdens de presentatie van het boek zullen bepaalde delen nader worden belicht. Het eerste exemplaar zal aan de burgemeester van Hoorn worden overhandigd. 

Aanvang
Aanvang van deze bijzondere avond op woensdag 13 november zal zijn om 20.00 uur (de inloop is vanaf 19.30 uur). De toegang is gratis, waarbij een vrijwillige bijdrage zeer welkom is. De Oosterkerk aan het Grote Oost 60 in Hoorn kent beperkte parkeermogelijkheden. Aangeraden wordt te voet of met de tweewieler te komen. Parkeren kan wel op enkele honderden meters afstand op de Nieuwe Wal. 
De organisatie stelt het op prijs als bezoekers zich tevoren willen aanmelden via info@oudhoorn.nl of schriftelijk bij Oud Hoorn, Onder de Boompjes 22, 1621 GG Hoorn. Op dit adres kunnen ook de boeken worden opgehaald vanaf 14 november. Op donderdag 14 november en zaterdag 16 november is Egbert Ottens daar aanwezig om te signeren. Het boek is ook te koop bij de boekhandels. 

Boek Egbert Ottens liggend Boek Egbert Ottens liggend