Grote belangstelling voor boek Typisch Hoorn

12-11-2019

HOORNGIDS | In navolging op de eerdere succesvolle uitgaven ’Typisch Langedijk’ (2016) en ’Typisch Alkmaar’ (2018), was het vorige week de eer aan Hoorn om te worden voorgesteld in een schitterend boek. De eerste uitgave van het boek werd aan Fons Deen gepresenteerd in een zeer drukbezochte Oosterkerk.  

Het boek ’Typisch Hoorn’ biedt een gevarieerde weergave van een bonte verzameling aan inwoners, een bruisend verenigingsleven en een florerend ondernemersklimaat. Dat maakt het tot een boeiend tijdsdocument met een rijke geschiedenis, waarin markante stadsgenoten en gerenommeerde bedrijven hun eigen verhaal vertellen. Ieder van hen draagt op zijn of haar eigen manier (sociaal, sportief, maatschappelijk, creatief, cultureel en/of economisch) bij aan hun zo geliefde stad Hoorn. 

Driehonderd pagina’s 
Het hardcover, gebonden en full-colour boek bevat bijna 300 pagina’s en meet 30 x 22 cm (A4-formaat, Oblong). Per pagina wordt het bijzondere verhaal van een ’Horinees’ weergegeven, vergezeld van een prachtige foto op locatie. De bedrijven/instellingen beslaan ieder een dubbele pagina in dit boek, waarbij op de linkerpagina een prachtige foto wordt weergegeven van de huidige bedrijfssituatie (pand/winkel/instelling e.d.). Indien beschikbaar mét een historische inzet (foto van een eerdere situatie - vaak een zwart/wit foto). Op de rechterpagina wordt het verhaal van het bedrijf weergegeven, vergezeld van een foto van de huidige directie(leden) en/of eigena(a)r(en).

Deen
Wie een exemplaar van het boek wil  bemachtigen kan het bestellen via de website www.deen.nl (http://www.deen.nl) of ophalen in een van de volgende winkels van Deen: Grote Noord, Huesmolen, Vredehofstraat, Kersenboogerd, Aagje Dekenplein, Bangert Oosterpolder, Zwaag, Blokker, Wervershoof, Opmeer, Hoogkarspel, Wognum, Obdam, Avenhorn en Overleek. 

Typisch Hoorn Typisch Hoorn