Aanleg vaarduiker in de Grote Waal

Gemeenteraadsvergadering van 12 november 2019

HOORNGIDS | Het college van B&W bracht het voorstel in om in de Grote Waal een vaarduiker te realiseren onder de Weel door, ter hoogte van Poolster-Grote Beer. Het zal het regionale vaarroutenetwerk van Westfriesland verbeteren. Het aanleggen ervan kost € 700.000,00, waarvan de helft zou worden betaald door het recreatieschap. Het voorstel ontmoette  weerstand in de raad.

Wethouder Simon Broersma legde uit dat de kosten niet komen uit het budget voor de leefbaarheid van de wijk. Doordat in de Grote Waal wordt gebouwd, kan het aanbrengen van de vaarduiker makkelijker worden ingepast in de werkzaamheden. Daarnaast blijkt dat het bouwen van nieuwe woningen in de wijk voor de gemeente voordeliger uitvalt en doordat de rente die gevraagd wordt op het geleende geld lager is dan 3%, kun je zeggen dat de kosten voor Hoorn weinig meer zullen zijn. Hij gaat er ook van uit dat wanneer er een betere vaarmogelijkheid is, er ook meer bewoners een bootje zullen aanschaffen. Bovendien heeft de raad in eerdere besluiten aangegeven dat Hoorn best iets meer werk kan maker voor het verbeteren van de vaarroute.

Een grote meerderheid van de raad ging vervolgens akkoord met het plan. Alleen CDA en Hoorn Lokaal stemden tegen.

Wethouder Simon Broersma Wethouder Simon Broersma

Reacties
Reactie: (w van der Beek)
13-11-2019, 18:28
als de duiker er komt kan er dan echt gevaren worden? of wordt het net zo n gedrocht als in de Siriusstraat, grote duiker waar geen enkel bootje kan varen gezien de vaarafstand beperkt blijft tot wel vijftig meter, wat een geldverspilling. Is zelfs nog te klein voo r de modelbouwclub