Berkhout in de ban van gewonnen Postcodekanjer

Westfriese nuchterheid maakt even plaats voor euforie

HOORNGIDS | Niemand in Berkhout kan er omheen, de prijs van 10,7 miljoen euro die in het dorp is gevallen, leidt tot taferelen die je nog slechts een paar dagen geleden voor onmogelijk had gehouden. Sinds bekend is geworden dat een grote prijs van de Postcode Loterij in Berkhout is gevallen, zindert het in het dorp van de spanning.

Woensdagavond was het dan eindelijk zover dat tijdens een groot feest met optreden van Nick en Simon, de geldprijzen bekend werden gemaakt. Veel inwoners kunnen een mooi bedrag op hun rekening bijschrijven. Blije gezichten op het podium als eindelijk de enveloppen mogen worden geopend met daarin de cheques met de bedragen die gewonnen zijn. Nuchtere Berkhouters gaan volledig uit hun dak.

De gewonnen geldprijs van totaal 10,7 miljoen euro wordt verdeeld onder inwoners die deelnemen aan de Postcode Loterij. Voor de helft wordt de prijs verdeeld onder deelnemers met postcode 1647. Zij ontvangen maximaal € 7.781 per lot. De andere helft wordt verdeeld over de winnende postcode 1647 AC, dat is een straat. Daar loopt de geldprijs uiteen van € 189.838 tot € 759.354, afhankelijk van het aantal loten. De Postcode Loterij laat weten dat in de winnende wijk met 696 loten werd meegespeeld. 

Winnaars van harte gefeliciteerd! 

Feest in Berkhout Feest in Berkhout