Cyclist Pim Ligthart uit Hoorn geopereerd

15-11-2019

HOORNGIDS | De uit Hoorn afkomstige wielrenner Pim Ligthart, voormalig Nederlands kampioen, werd anderhalf jaar geleden het slachtoffer van een ernstige valpartij in de Ronde van Luxemburg. Sindsdien had de coureur te kampen met langdurige klachten en volgde een lange weg richting herstel. Uiteindelijk bleek een operatie nodig. 

Deze operatie aan de knie heeft hij enkele dagen geleden ondergaan, waarover hij zelf via de social media meldt ”Via deze weg wil ik jullie informeren dat ik vandaag, 1,5 jaar na mijn val in de ronde van Luxemburg, geopereerd ben. Hopelijk brengt dit een einde aan de klachten die ik sindsdien in mijn rechterbeen heb. Ik hoop dat ik in 2020 weer mijn oude niveau kan halen.”

Gekoerst
Ondanks de slepende blessure reed Pim Ligthart nog enkele dagkoersen en fietste voor sponsor Total Direct Energie een seizoen lang met zelfs nog bevredigende resultaten, waaronder winnaar van de Ronde van Drenthe. Ligthart wordt inmiddels begeleid bij zijn herstel, waarbij de hoop is dat binnen afzienbare tijd weer kan worden gekoerst. 

Pim Ligthart Pim Ligthart