Onderscheiding NL kampioen kickboksen Djilanie Min

15-11-2019

HOORNGIDS Dinsdag 19 november reikt wethouder Kholoud al Mobayed een oorkonde uit aan Djilanie Min. Djilanie is in september Nederlands Kampioen kickboksen geworden in de klasse -37 kilo. Djilanie (12 jaar oud) doet al 6 jaar aan kickboksen. Dit doet hij bij Petres Gym in Zwaag. Djilanie krijgt veel zelfvertrouwen van kickboksen, daarom beleeft hij er zoveel plezier aan.

De grote droom van Djilanie is om Europees en Wereldkampioen te worden. Net als een van zijn grote voorbeelden Eyevan Danenberg. Zij trainen ook wel eens met elkaar bij Petres Gym, waar ze allebei trainen. Op 28 september 2019 zette Djilanie al de eerste stappen richting zijn droom door in Den Haag Nederlands Kampioen in zijn klasse te worden.
 
Indrukwekkend
Wethouder Al Mobayed: ”Indrukwekkend hoe serieus Djilanie bezig is met zijn sport en met zijn talent. Zie waar hem dat op deze jonge leeftijd al heeft gebracht, dat belooft veel voor de toekomst!”
De gemeente reikt aan sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch of Paralympisch Kampioenschap. Sporters tot 18 jaar die dezelfde prestatie leveren, ontvangen een oorkonde. Uiteraard gelden dezelfde voorwaarden voor aangepast sporters.

Djilanie Min Djilanie Min