Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 16 en 17/11

17-11-2019

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Hollandia pakt de eerste periodetitel in Meppel.
Hollandia speelde vrijdagavond de inhaalwedstrijd tegen MSC/Amslod. Na een slordige eerste helft herpakte Hollandia zich en werd de gevaarlijkste ploeg. De vele mogelijkheden om te scoren werden echter niet benut, zo bleef het bij waar de wedstrijd  mee was begonnen. Deze uitslag was genoeg om de eerste periodetitel binnen te halen. MSC/Amslod was content met het behaalde punt gezien de stand op de ranglijst.
Dinsdag speelt Hollandia zijn tweede wedstrijd in de knock-out fase van de districksbeker tegen de huidige koploper in de 3e klasse A. JVC. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur in het Julianapark.
De volgende competitiewedstrijd brengt Hollandia zondag 24 november naar Sportpark de Kuil in Bussum waar SDO e tegenstander is. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.
=========================================================
Bekeravontuur Zwaluwen’30 voorbij. Opnieuw 0-1 tegen DHSC
Vorig seizoen – op zaterdag 02 maart van dit jaar – verloor Zwaluwen’30 thuis de tweede periode van DHSC uit Utrecht met 0-1. De geschiedenis herhaalde zich; bij de wedstrijd om de Districtsbeker West 1- tweede ronde - werd het opnieuw 0-1 in Hoorn voor DHSC. Aan het eind van het afgelopen seizoen werd DHSC (team van de gebroeders Schneijder) kampioen en promoveerde naar de Hoofdklasse. Daarin staan ze nu op een verdienstelijke tweede plaats. Zwaluwen’30 en DHSC maakten er een leuke en spannende wedstrijd van, waarbij Zwaluwen’30 niet onderdeed voor DHSC. Voor de rust waren de beste kansen zelfs voor Zwaluwen’30 en met een beetje scherpte voor het doel van DHSC had Zwaluwen’30 zelfs met een voorsprong kunnen gaan rusten. Het spel van Zwaluwen’30 heeft de laatste weken een duidelijke verbetering ondergaan en vooral in de achterhoede en op het middenveld is de onderlinge afstemming nu beter voor elkaar met als resultaat overwinningen op De Zuidvogels en de FC Breukelen.
De eerste kans in de wedstrijd was voor Jay van Ooijen; de bal uit zijn strakke (bekende) schot vloog over. Jouke Huitema mocht aanleggen van net buiten het zestienmetergebied; zijn schot ging naast. In de 25e minuut volgde de eerste grote kans voor DHSC. De bal werd ingeleverd op de rand 16 en de DHSC-aanvaller mocht vrij uithalen. De bal ging gelukkig voor Zwaluwen’30 langs de goede kant van de paal. In de 27e minuut een goede mogelijkheid voor Mircle Elstak om Zwaluwen’30 op voorsprong te zetten; op snelheid was hij de achterhoede van DHSC voorbij. De doelman van DHSC bleef lang staan en goed kijken en plukte vallend de bal op het laatste moment van de schoen van Mircle Elstak. Thomas Hand kreeg in de 32e minuut de volgende mogelijkheid, maar schoot in de handen van de doelman. Opnieuw een grote kans voor Mircle Elstak in de 37e minuut wanneer hij een goede steekpass op waarde wist te schatten. Hij was slachtoffer van zijn eigen, hoge snelheid want hij kwam niet goed uit met zijn passen en half struikelend moest hij deze kans laten passeren. In de 39e minuut een strak schot op doel door DHSC, welke net over ging. In de 43e minuut werd een schot geblokt door de Zwaluwen’30-verdediging; de roep om een penalty door DHSC werd genegeerd door scheidsrechter Martijn Kool.

In de tweede helft nam de druk op de verdediging van Zwaluwen’30 toe en moest het team achteruit. Het kon Zwaluwen’30 niet direct verontrusten want ze hadden er achterin goed het oog in en echte kansen werden er niet gecreëerd door DHSC. Voorin werden de Zwaluwen’30-kansen ook minder en de wedstrijd was aardig in balans met wel een goed combinerend Zwaluwen’30-middenveld. De grootste kans voor Zwaluwen’30 was in de 59e minuut; een uitstekende voorzet van links door Jay van Ooijen werd door Joep Rive, direct uit de lucht, snoeihard naast geschoten. Een fraaie poging die een beter lot had verdiend.
Het enige en beslissende doelpunt viel in de 67e minuut ten gunste van DHSC. Een (verre) vrije trap van de Utrechters werd, in een vol strafschopgebied, met het hoofd verlengd door de robuuste verdediger Berry van ’t Land tot achter doelman Dani Peper van Zwaluwen’30. Stand 0-1. Zwaluwen’30 gooide nu alles op de aanval en ook verdediger Joep Rive werd naar het front gestuurd om te pogen de stand gelijk te trekken en tenminste een strafschoppenserie af te dwingen. Joep Rive kreeg ook de kans met een laatste poging; in de 86e minuut schoot hij uit een voorzet van invaller Tony Brown net naast. De gelukkigste was deze zaterdag de overwinnaar en Zwaluwen’30 had zeker meer verdiend dan een 0-1 nederlaag in deze aantrekkelijke wedstrijd. De (mede) overwinnaars waren de toeschouwers die een goed en spannend potje voetbal hebben gezien.
Komende zaterdag speelt Zwaluwen’30 voor de competitie uit tegen Roda’46 in Leusden. Op 30 november thuis tegen het Mijdrechtse Argon. Aanvang 14.30 uur.

MSC Anslod - Hollandia 0-0
Always Forward - Sporting Andijk 4-2
Hollandia T - Westfriezen 2-2
Winkel - De Blokkers 3-1
HSV Sport - Woudia 5-1
DWOB - Hauwert ‘65 7-1