Sinterklaas onderweg van Hoorn naar Zwaag

Aan de rol met een ander knol

HOORNGIDS | De aankomst van Sinterklaas in Hoorn kende een grote belangstelling. Jong en oud stond klaar om de Sint te begroeten. De goedheiligman is inmiddels druk doende om de lange reis naar Zwaag te maken en zal daar maximaal een week over doen. Normale stervelingen doen daar een kwartiertje over, maar de sint en zijn enorme gevolg trekken daar een week voor uit.  

In tegenstelling tot Hoorn waar de hoofdpersoon per boot arriveerde zal de Sint in Zwaag aankomen met een paard en wagen. De eigen schimmel zal daarbij geen dienst doen. De Sint gaat aan de rol met een ander knol. Hij wordt met zijn immense gevolg op zaterdag 23 november rond 13.00 uur verwacht in Zwaag.

Rondje door Zwaag 
Eerst zal vanaf 13.00 uur een ronde door Zwaag worden gehouden. Daarna is er voor de kinderen van groep 1 t/m 4 een supergezellig en swingend feest met Sinterklaas en de pieten. Om precies te zijn: bij De Plantaan aan de Pastoor Nuijensstraat 1 waar om 14.00 uur de grote Sinterklaasshow zal worden georganiseerd. De organisatie vraagt wel een bescheiden vergoeding van € 3,- per kaartje om dit festijn bij te mogen wonen. Kaarten hiervoor kunnen vanaf maandag 18 november worden gekocht bij Deen Dorpsstraat en Deen Bangert Oosterpolder.

Sinterklaas in Zwaag Sinterklaas in Zwaag