Ouder en Kind ochtend nu ook in basisschool KlimOp

19-11-2019

HOORNGIDS | Stichting Netwerk en basisschool KlimOp organiseren vanaf heden wekelijks een Ouder & Kind ochtend in basisschool KlimOp aan de Akkerwinde 74 te Zwaag. Elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur kunnen kinderen tussen de 0 en 4 jaar samen spelen terwijl (groot)ouders gezamenlijk koffie/thee drinken en met elkaar praten en ervaringen uitwisselen over bijvoorbeeld opvoeding of andere onderwerpen.

Stichting Netwerk organiseert al jarenlang Ouder & Kind ochtenden in verschillende wijkcentra in Hoorn. Regelmatig worden er tijdens deze ontmoetingsochtenden activoiteiten georganiseerd zoals EHBO bij kinderen, Muziek en je kind, Voeding of er wordt een leuk uitstapje gemaakt. 

Doorgaande leerlijn
Basisschool KlimOp ondersteunt de Ouder & Kind ochtenden, omdat het kan bijdragen aan een doorgaande leerlijn. En de ontwikkeling van kinderen op een samenhangende manier kan stimuleren. Bijvoorbeeld om woorden en cijfers te leren, te bewegen en samen te leren spelen. 

OBS KlimOp
De openbare basisschool KlimOp is onderdeel van Stichting Talent Hoorn. De aaneengesloten scholen van Talent dragen actief bij aan goed onderwijs in West-Friesland. Ieder kind is welkom en er wordt veel samengewerkt met partners in regio en wijk. KlimOp is een kleine school die, samen met Stichting Netwerk en Stichting Kinderopvang Hoorn, werkt aan een doorgaande leerlijn en een veilig en fijn pedagogisch klimaat. 

Stichting Netwerk
Als organisatie voor peuter- en welzijnswerk in Hoorn richt Stichting Netwerk zich op de leefomgeving van (onder andere) kinderen. Het kinderwerk werkt nauw samen met het onderwijs zodat kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Zie ook www.netwerkhoorn.nl (http://www.netwerkhoorn.nl) en www.obsklimop.eu (http://www.obsklimop.eu)

Grootouder en kind Grootouder en kind