Toekomstvisie centrumgebied Kersenboogerd

Algemene raadscommissievergadering van 19 november

HOORNGIDS | De leefbaarheid in het centrumgebied van de Kersenboogerd behoeft extra aandacht. In het kleine gebied leven veel kwetsbare mensen bij elkaar. De gemeente gebruikt daartoe het programma ‘Kansen voor de Kersenboogerd’. Gemeente en Intermaris hebben een toekomstvisie voor dit gebied opgesteld. De visie voorziet in het verbeteren van de sociale cohesie en het verbeteren van het gevoel van veiligheid.

De raadscommissie wordt gevraagd de raad te adviseren op een aantal kernopgaven:

a. Het gaat goed met bewoners; b. Fijn samenwonen; c. Slim combineren; d. Mooie en veilig openbare ruimte; e. Aantrekkelijk winkel- en stationsgebied; f. Met elkaar.

Voor het opstellen en uitvoeren van dit plan is een budget nodig, dat op de begroting van 2020 zal drukken. Ook Intermaris zal een deel van de kosten dragen. Een grote meerderheid van de fracties kan met het voorstel instemmen. Wethouder Kholoud Al Mobayed legt uit dat het uitvoerig overleg met alle partijen, waaronder ook de bewoners, ervoor heeft gezorgd dat het wat langer duurde voordat het voorstel op tafel kwam. Zij is tevreden over de contacten die zijn ontstaan met alle deelnemende instanties en bewoners. Alleen de DRP vreest dat deze visie onvoldoende de ambities zullen waarmaken. De overige fracties kunnen met het voorstel instemmen.

Commissievergadering 19 november 2019 Commissievergadering 19 november 2019