Herberg Hoorn Ontmoetingen in december

20-11-2019

HOORNGIDS | Stichting Herberg Hoorn opent op dinsdag 10 december in het pand van Expoost op de Roode Steen veertien dagen lang De Herberg van Ontmoeting. Met elke dag bijzondere ontmoetingen met Hoornse mensen die je normaal gesproken niet zo snel tegenkomt of spreekt. 
Zoals een avond met nieuwkomers, of daklozen, transgenders maar ook inspirerende ondernemers die je kan bevragen over hun succes en falen. In De Herberg van Ontmoeting, Roode Steen 15 in Hoorn, staan koffie, thee, chocomel en glühwein te pruttelen. De toegang is vrij, aanmelden kan via de website www.vooreenmooiestad.nl Kijk voor het complete programma ook op www.ikhouvanhouhoorn.nl (http://www.ikhouvanhouhoorn.nl)

Winters Hoorn
Veel van de Herberg Hoorn activiteiten zijn dit jaar ondergebracht bij het Winters Hoorn spektakel. De samenwerking zorgt er voor dat activiteiten in Hoorn nog beter in de schijnwerpers komen te staan. De expositieruimte van Expoost aan de Roode Steen wordt zelfstandig ingevuld door Herberg Hoorn. Initiatiefneemster Ingrid Docter hierover: ”Het pand stond gedurende de decembermaand een periode leeg en we werden gevraagd of wij ideeën hadden om hier iets leuks en bijzonders van te maken. We zijn gaan bellen en al snel waren er tal van organisaties die zich aansloten.”

Gevarieerd programma
Het programma is rijk en gevarieerd. Zo worden heden en verleden op verschillende manieren belicht op 14, 15 en 18 december met o.a.  een documentaire van Jet de Vries-Dijkstra, (ex) bewoner van het plein, aangevuld met filosoof Coen Simon met zijn visie op het stadshart. Op 15 december nemen de Gouden Heren je mee in een aandeelhoudersvergadering. Ook zijn er ontmoetingen met LHTBI-Westfriesland. Luister naar bijzondere verhalen over wat je zoal tegenkomt als je ‘anders’ bent. Op dinsdag 17 december kunt u aansluiten bij een avond met nieuwkomers en kijken naar de voorstelling Friends to be.. van stichting Op Roet.

Jongeren
Jongeren krijgen ruim baan op 19, 20 en 21 december met o.a. Titus Venverloo en Jens Slagter. Zij vertellen over de kansen van een smart city. Voorstellingen en presentaties van stichting Tjillskill en Talententheater Hoorn. Verder is er het praatprogramma van Ko Boos, stellen ondernemers zich voor, komen verhalen uit Albanië en Kazachstan voorbij en is er op eerste Kerstdag een lunch voor iedereen die wat gezelschap zoekt. Herberg van Ontmoeting van 10 t/m 25 december, Roode Steen te Hoorn.
Foto: Expoost op de Roode Steen in Hoorn

Expoost Expoost