Tweede Westfriese Struuntocht

20-11-2019

HOORNGIDS | Aankomend jaar komt er weer een Westfriese Struuntocht. Net als vorig jaar zal deze wandeltocht in Enkhuizen plaatsvinden. En wel op zaterdag 21 maart vanaf 19:00 uur.

Tijdens de tocht wandelt u door de straten langs en in een enkel geval zelfs dwars door bijzondere, soms monumentale, panden. U ontdekt verborgen straatjes, bedrijven, scholen en moderne architectuur. “Het wordt een avond wandelen, ontdekken en beleven” aldus Henk Driessen, voorzitter van de stichting Westfriese Struuntocht. 

  

Westfriesland, Enkhuizen in de spotlights 

Daarnaast is het een mooie manier iedereen te laten kennismaken met de prachtige regio Westfriesland. Deze tweede editie wederom de stad Enkhuizen. U krijgt zo (weer) de gelegenheid om binnen te kijken daar waar u normaal niet zo gauw komt. De organiserende partijen zijn trots op wat Enkhuizen te bieden heeft. “Dat willen we aan iedereen laten zien; Enkhuizen boeit!” aldus secretaris Natalie Huijsman.  

 

Vernieuwde route, vertrouwd start- en eindpunt

“Maar de route zal anders zijn dan vorig jaar. We roepen alle deelnemers van vorig jaar dan ook op vrienden, familie en kennissen te vragen mee te lopen in deze tweede editie.” Zet daarom zaterdag 21 maart alvast in uw agenda.

“Het is de tweede keer dat we de Westfriese Struuntocht organiseren. Op dit moment zijn we bezig om de route te bepalen. Wat we al wel weten is dat we het begin- en eindpunt hetzelfde laten als vorig jaar. Verzamelen en starten bij het station Enkhuizen. We eindigen in Brouwerij de Werf, waar u nog gezellig kunt napraten”, legt Henk Driessen uit. 

 

Deelnemende locaties gezocht

Secretaris Natalie Huijsman vult aan: “Voor dit jaar zijn we nog wel op zoek naar deelnemende locaties en naar invullilng van die locaties. Wilt u meedoen? Met uw locatie of uw muziek-, toneel- of dansgroep, laat het ons dan weten via westfriesestruuntocht@gmail.com (mailto:westfriesestruuntocht@gmail.com)”

 

Route = verrassing

De exacte route is tot het laatste moment een verrassing. In ieder geval komt u op de route langs of door een aantal parken, horeca-instellingen, winkels, musea, monumentale panden, bedrijven en scholen. “De ’Ontdek het onverwachte’ is echt waargemaakt. Ik ben geboren en getogen in Enkhuizen en ik heb plekken gezien waar ik nog nooit geweest was”, was de reactie van een van de vorige wandelaars. 

 

Weer voor een goed doel wandelen

Met elke stap tijdens de Westfriese Struuntocht steunt u een Westfries goed doel. Vorig jaar waren dat Stichting Leergeld en de Kinderkledingbank Hoorn en Kinderkledingbank Stede Broec. Binnenkort wordt bekendgemaakt welk goed doel met deze verrassende wandeltocht wordt gesteund.

Zet u in ieder geval 21 maart in uw agenda en neem zoveel mogelijk mensen mee om gezellig het onverwachte te ontdekken.

 

Kaartverkoop start half november

Vanaf half november zijn de tickets te koop. Tot 1 februari voor de speciale early bird prijs van 12,50 euro per persoon. Vanaf 1 februari kosten tickets 15 euro per persoon.

Enkhuizen Enkhuizen