Storingen wintersfeerverlichting Hoornse binnenstad

21-11-2019

HOORNGIDS | Ondernemers en eigenaren van commercieel onroerend goed in de binnenstad van Hoorn die zijn aangesloten bij de belangenvereniging ’Ondernemers Stad Hoorn’ (OSH) worden wederom geconfronteerd met onvoorziene omstandigheden. Ditmaal gaat het om opgetreden storingen in de sfeerverlichting. 

De OSH laat weten: ”De storingen in onze fraaie wintersfeerverlichting zijn steeds vaker het gevolg van een defecte kabelverbinding, water in de leidingen en lekkages in kabeldozen van de elektriciteitsvoorziening. Dit soort storingen moet worden verholpen door een erkend installatiebedrijf. De firma Avontuur die de verlichtingsornamenten verzorgt heeft hiertoe niet de mogelijkheden.
Inmiddels is contact opgenomen met een installateur en wordt naar aanleiding van de meldingen het werk ingepland. Hoe snel de problemen vervolgens verholpen zijn kan niet direct worden gezegd vanwege de drukke periode bij de installatiebedrijven.”

Verouderde elektriciteitsvoorziening
Er zijn de laatste dagen veel storingen op diverse plaatsen in de binnenstad aan de sterk verouderde elektriciteitsvoorziening. Deze is nog uit de tijd van de verschillende stratenclubs maar nu in beheer bij OSH/BSM. Feitelijk moet de hele infrastructuur worden vervangen maar daarvoor zijn in het verleden nooit financiële middelen gereserveerd. De OSH is al enige tijd in overleg met de gemeente over de vraag of zij hierbij een rol wil spelen. Mogelijk moet ook een beroep worden gedaan op de verschillende stratenclubs om hieraan bij te dragen.

Meerjarig project
Vervanging zal hoogstwaarschijnlijk een meerjarig project worden. Tot die tijd moet de OSH de zaak met kunst en vliegwerk en extra kosten in de lucht houden. Het laten branden van de sfeerverlichting is dus complexer dan gedacht. Eerder al werd de OSH geconfronteerd met het noodzakelijk vervangen van muurankers, hetgeen een ernstige aanslag bleek op de beschikbare middelen.

Hoorn met sfeerverlichting Hoorn met sfeerverlichting