Kabinet investeert fors in wegverbreding, woningen en openbaar vervoer

Half miljard voor verbetering openbaar vervoer en wegverbreding Amsterdam-Hoorn

HOORNGIDS | Het kabinet investeert fors in diverse infrastructuurprojecten. Het gaat om investeringen in woningen, openbaar vervoer en wegverbreding. Voor wegverbreding van de A7 en verbetering van het openbaar vervoer tussen Amsterdam en Hoorn wordt een half miljard euro gereserveerd.

De investeringen strekken zich uit over meerdere jaren. De regio Utrecht krijgt 380 miljoen voor bouw van 9150 woningen en openbaar vervoer voorzieningen. In de zuidelijke randstad worden 170.000 woningen gebouwd. Dit is een lange termijnproject dat zich uitstrekt tot 2040.

Ook wordt het fileprobleem op de A50 tussen Eindhoven en Nijmegen aangepakt door wegverbreding. Hiervoor is 100 miljoen euro vrijgemaakt. Dit alles is te lezen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) dat de ministers Cora van Nieuwenhuizen en Stientje van Veldhoven hebben gepubliceerd. Voor verbetering van de Schipholtunnel is 10 miljoen euro gereserveerd. Dit heeft effect op het autoverkeer, maar ook zal daardoor de treinverbinding vanaf Groningen, Leeuwarden en Lelystad via Amsterdam Zuid naar Rotterdam/Breda gaan rijden.

Minister Cora van Nieuwenhuizen houdt wel een slag om de arm wat betreft het tempo van de aangekondigde projecten vanwege de stikstofproblematiek. Het zou kunnen dat sommige projecten jaren later van start zullen gaan. De vertragingen kosten dan zeker tientallen miljoenen euro’s.

wegwerkzaamheden wegwerkzaamheden