Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 23 en 24/11

24-11-2019

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Onnodig balverlies Zwaluwen ligt aan de basis van een (onnodige) 4-0 nederlaag
Het eerste halfuur bij deze wedstrijd in Leusden viel er niets wetenswaardigs te noteren. Er speelden twee teams die goed tegen elkaar opwogen en waar alleen de corners aan beide kanten voor enige opwinding konden zorgen. Beide verdedigingen stonden als echter een huis onder leiding van hun doelverdedigers.
Vorig seizoen behaalde Zwaluwen’30 tegen Roda’46 twee duidelijke overwinningen. Dit zat duidelijk nog in de hoofden van de Leusdenaren want ze legden heel veel energie in de wedstrijd en in hun duels. Zwaluwen’30 probeerde er voetballend uit te komen en ook dat lukte prima, zeker in de eerste helft, tot aan het zestienmetergebied van Roda’46. Echte kansen werden er niet gecreëerd aan beide kanten met uitzondering van een actie in de 36e minuut; Zwaluwen’30 mocht opnieuw een (korte) corner nemen maar verspeelde daarbij de bal aan een middenvelder van Roda’46. Met een directe diepe pass werd de spits aangespeeld. Slechts met heel zijn lichaam en glijdend kon keeper Dani Peper de bal nog onderscheppen buiten de 16. Roda’46 hanteerde vaak de lange, directe bal op de snelle linker en rechterspits en Zwaluwen’30 moest achter steeds attent blijven bij deze speelwijze. De laatste tien minuten voor de rust waren voor Zwaluwen’30; diverse corners op het doel van Roda’46 waren het resultaat. Vlak voor de rust ging een draaibal van Jouke Huitema net naast de goal.
Na de rust twee onveranderde opstellingen en gelijk een goede mogelijkheid bij één actie van Roda’46. Doelman Dani Pepper mocht in de 48e minuut in twee instanties redding brengen. In de 52e minuut een strak schot door Jay van Ooijen, welke net over ging. In de 55e minuut kwam Roda’46 op voorsprong. Jouke Huitema verspeelde de bal op een voor Roda’46 mooie positie op het veld en zijn opponent zag in een flits Zwaluwen’30-doelman Dani Peper op de rand van zijn zestienmetergebied. De boogbal van afstand zorgde voor een 1-0 voorsprong voor Roda’46.
Roda’46 had toen wat het wilde; een voorsprong en zij konden nu nog meer de counter hanteren en met veel energie Zwaluwen’30 van het lijf houden. Trainer Mo el Bouziani van Zwaluwen’30 offerde gelijk een verdediger en middenvelder voor meer aanvallende impulsen. Thomas Schaap en Joost Feld kwamen in het veld voor Gilles Duiveman McEwan en Gani Meholli met nog een goed halfuur te spelen (62e minuut). Roda’46 was niet van plan om weer zonder punten te blijven tegen Zwaluwen’30 en stak alle energie in het verdedigen van de kleine voorsprong. Echte (doelrijpe) kansen werden er door Zwaluwen’30 ook niet gecreëerd. De genadeklap voor Zwaluwen’30 kwam in de 75e minuut; goed doorzetten van de spits van Roda’46 bij een hoge bal zorgde ervoor dat op rechts de vrije man werd gevonden, die met een strak schot keeper Dani Mes kansloos liet. Stand 2-0. Over en uit was de conclusie van de Zwaluwen’3-supporters langs de kant. Dat het in de 86e en de 87e minuut ook nog 3-0 en 4-0 werd, is alleen interessant voor de statistieken.
Het onnodig voor Sinterklaas spelen met het weggeven van doelpunten had al eerder in de wedstrijd plaatsgevonden.

SDO - Hollandia 1-0
Always Forward - Strandvogels 3-1
Westfriezen - Winkel 4-1
KSV - De Blokkers 0-2
Oosthuizen - HSV Sport 1-0
Hollandia T - Hauwert ‘65  5-0
Spartanen - Spirit ‘30 7-1
SEW - VVS ‘46 1-2