Voetbalverslagen wedstrijden 23 en 24 november

25-11-2019

HOORNGIDS | De voetbalverslagen van afgelopen weekend, met mededwerking van diverse verslaggevers.

SDO - Hollandia 1-0
Goed voetballen en toch geen punten mee uit Bussum. Dat overkwam koploper Hollandia in Bussum tegen SDO. Gesteund door de vijfde colonne wisten de mannen van Koen Jansen de tweede helft met passie en strijd tegen de verhouding in door een doelpunt van Desley Groenewegen in de 75 minuut de broodnodige punten in Bussum te houden.
De eerste helft was Hollandia de beter voetballende ploeg die echter de gecreëerde kansen niet kon benutten. Door uitstekend keeperswerk van Rolf Hazelaar en het missen van diverse kansen werd de rust bereikt met een 0-0 stand.
Het tweede gedeelte van de wedstrijd gaf SDO gesteund door de fanatieke aanhang “richting thuis” zoals daar genoemd.  Met opportunistisch voetbal werd de soeverein opererende Hollandia-verdediging onder druk gezet. In de 75e minuut was het Koen Jansen die een slecht weggewerkte bal achter Joey Wiese schoot. De resterende tijd kwam Hollandia nog een paar maal bijna tot scoren maar kreeg de bal niet in het SDO doel. Een oud voetbalgezegde luidt ’als je niet scoort, win je ook niet’. En dat overkwam Hollandia zondag in Bussum.
Volgende week zondag een herkansing tegen RKVV Velsen. De wedstrijd van 1 december in het Julianapark begint om 14.00 uur.
===========================================================================
Always Forward – Strandvogels  3–1
Op de dag van de officiële opening van de nieuwe kleedkamers op het Forward-complex door de Hoornse wethouder van sportzaken Kholoud Al Mobayed, droeg Forward 1 op eigen wijze bij aan de feeststemming door via een 3–1 overwinning tegen koploper Strandvogels de bovenste plaats op de ranglijst van de ploeg uit Onderdijk over te nemen.
Die stemming werd overigens even nadrukkelijk naar de achtergrond geschoven toen voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht werd genomen ter nagedachtenis aan Piet van de Ven, die afgelopen woensdag op 77-jarige leeftijd is overleden.
De defensie van Always Forward die bij het beginsignaal van scheidsrechter Wigchers op het veld stond, week op drie plaatsen af van die van de startopstelling in de wedstrijd van vorige zondag tegen Sporting Andijk. Mauro Robles Bello schoof van de linkervleugel naar de rechter en Delaney van Schagen keerde, hersteld van een blessure, terug in het centrum, waardoor Anthony Sabajo en Remco Bruijns op de bank begonnen. Cemil Zaal speelde op de linkerkant met Anfernee Blanker vlak voor hem. De overige posities werden door dezelfde spelers bezet die tegen Sporting Andijk in de beginopstelling stonden.

Always Forward begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de derde minuut was de ploeg dicht bij een treffer toen Barry Rageh uit een corner van Patrick Bruijns kon inkoppen. Doelman Hoogland van de bezoekers, die zou uitgroeien tot hun grote uitblinker, werd op de doellijn geholpen door een verdediger, die een treffer voorkwam. Die hulp kreeg de doelman niet in de achtste minuut bij een vrije trap, weer van Patrick Bruijns, waaruit Anfernee Blanker bij de tweede paal de bal met het bovenbeen tegen het net werkte (1–0). Direct daarna kon doelman Hoogland wel redding brengen op een vermoedelijk als voorzet bedoelde, maar – daardoor – als lastige inzet uitpakkende bal, afgevuurd door Quinten Gorissen die door Mike Apostol op rechts was bediend.
Een offensieve periode van de bezoekers leverde hen een reeks corners op, die bijna alle op de een of ander wijze door de Forward-defensie, met name Delaney van Schagen en Ferris Inyamah, werden weggewerkt. Alleen uit de hoekschop in de 14e minuut produceerde een Strandvogels-speler een kopbal die echter vrij ver langs Luuk Weels doel verdween. De keeper van Forward moest even later wel degelijk aan de bak bij een schot dat van zo’n 20 meter op zijn doel werd afgevuurd. Uit de corner kon Forward uitbreken over rechts. In een poging om de voorzet van Tom de Weerd binnen te koppen kwam Anfernee Blanker binnen het doelgebied in botsing met doelman Hoogland, die daardoor uiteraard een vrije schop mocht nemen.
Een soortgelijke situatie deed zich even later voor bij een vrije trap van Patrick Bruijns, waarop de bezoekers op hun beurt een uitbraak konden plaatsen. Mauro Robles Bello haalde met een goede ingreep de angel uit deze aanval.
Uit een aanval over rechts kreeg een spits van de bezoekers, halverwege de eerste helft, een goede kans, die verloren ging omdat hij de bal niet goed raakte.
Binnen enkele minuten afgevuurde schoten van Tom de Weerd, Barry Rageh en Patrick Bruijns gingen via een been van een Strandvogels-verdediger of hun doelman langs het doel en leverden daardoor slechts corners op, die alle door de verdediging van de bezoekers konden worden verwerkt.
Aan de andere kant van het veld bracht een vrije trap voor Strandvogels dreiging in het Forward-strafschopgebied, maar via twee hoofden ging de bal langs het doel. Uit een lange diagonale pass van Ferris Inyamah kon Tom de Weerd een doelpoging wagen (via het been va een tegenstander naast) en nadat Tom de Weerd en Mike Apostol in samenwerking de bal op de Strandvogels-helft hadden veroverd zag Quinten Gorissen zijn schot via doelman Hoogland en de lat over het doel verdwijnen. Luuk Weel kon even later, ook ten koste van een corner, redding brengen op een schot van Waardenburg
Een mooie combinatie tussen Anfernee Blanker, Cemil Zaal en Quinten Gorissen kon laatstgenoemde een voorzet afleveren, waaruit Mauro Robles Bello de bal hard tegen het gezicht van doelman Hoogland schoot, die op deze wijze, wellicht tegen zijn zin, een fraaie redding verrichte. Nadat hij was opgelapt kopte Cemil Zaal in uit de corner en voor de tweede maal kreeg Strandvogels-keeper op de doellijn assistentie van een van zijn verdedigers.
Een Forward-counter over rechts werd gestopt door een overtreding op Mauro Robles Bello op de rand van het strafschopgebied. Cemil Zaals schot ging via de muur naast en uit de corner konden de bezoekers uitbreken, maar Ferris Inyamah was op tijd terug om de voorzet glijdend te onderscheppen waarna Luuk Weel zich over de bal kon ontfermen. Een goede kans voor de bezoekers ging vlak voor de rust verloren omdat de schutter van dienst de bal over en naast knalde.

Tweede helft
In de tweede helft ging Strandvogels op jacht naar de gelijkmaker. Al in de openingsminuut werd de bedoeling duidelijk gemaakt, al ging het schot uit een voorzet van rechts hoog over het Forward-doel. De thuisploeg had in die fase grote moeite om onder de druk uit te komen, en toen dat wel lukte ging de eerste counterkans de mist in wegens een ongelukkige mistrap van Quinten Gorissen en eindigde de tweede, na een combinatie tussen Barry Rageh, Mike Apostol en Tom de Weerd, met een redding van keeper Hoogland op Tom de Weerds schot.
De beste kans voor de bezoekers kwam voort uit een vrije trap vanaf de rand van het Forward-strafschopgebied recht voor het doel. Luuk Weel redde fraai op het schot en zag tot zijn opluchting dat de bal uit de rebound van dichtbij hoog over zijn doel werd geschoten. Luuk Weel pakte even later ook de bal na een tweetal kopballen uit een corner en zijn collega aan de overkant deed dat bij zowel een vleugelschot van Mauro Robles Bello, die door Delaney van Schagen op rechts was gelanceerd als bij een kopbal uit scherpe hoek van Barry Rageh uit een voorzet van dezelfde Mauro Robles Bello.
Na zo’n 20 minuten luwde het offensief van de bezoekers en gebeurde er enige tijd niet veel noemenswaardigs. Een afstandsschot (naast), een na goed werk van Anfernee Blanker om het Strandvogels-doel gekrulde inzet en een door doelman Hoogland gestopte kopbal, alle van Tom de Weerd, waren Forwards wapenfeiten in deze periode. Strandvogels zette daar een counter tegenover, die besloten werd met een inzet die behalve langs de uitgelopen Luuk Weel ook langs het Forward-doel ging.
De van een gebroken neus herstelde Goos Barentsen kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Mike Apostol.
De slotfase van de wedstrijd volgde het scenario van de wedstrijd van vorige week tegen Sporting Andijk, zij het met iets langere perioden tussen de doelpunten. In de 80e minuut kon een slechte pass in de Strandvogels-verdediging, wellicht onder gevoelde druk van de aanwezigheid van de ver opgerukte Ferris Inyamah gegeven, worden opgepikt door Goos Barentsen, die na een korte rush de bal langs doelman Hoogland schoof (2–0). De Strandvogels-doelman verrichtte even later een fraaie redding op een verrassende knal van Quinten Gorissen, vanaf de rand van het strafschopgebied afgevuurd. Tibbe de Bruin kwam in het veld voor Barry Rageh.
De wedstrijd leek bij de 2–0 stand beslist, maar enkele minuten later was de spanning weer terug toen de bezoekers tegenscoorden met een doelpunt dat bijna een kopie was van de openingstreffer van Anfernee Blanker; alleen het lichaamsdeel dat de bal in het doel werkte was een ander. Strandvogels ging vervolgens uiteraard op jacht naar de gelijkmaker en kon enkele dreigende momenten bij het Forward-doel creëren, maar de grootste kansen ontstonden aan de overkant van het veld bij counters van Forward. Een goede mogelijkheid ging verloren toen Anfernee Blanker links voor het Strandvogels-doel de bal kreeg aangespeeld en in plaats van zelf af te ronden aflegde op in minder ideale positie staande Tom de Weerd, die niet tot een schot kon komen. Keeper Hoogland was even daarna net iets eerder bij een dieptepass dan Tom de Weerd. Een charge bij de zijlijn op de op snelheid liggende Anfernee Blanker had beroerd voor hem kunnen aflopen als niet toevallig het hek naar de kleedkamer had opengestaan, maar bleef wellicht daarom onbestraft. De inworp voor Forward die resteerde werd de inleiding van de derde treffer. Tom de Weerd kon de bal vlak voor de achterlijn bereiken en na een actie richting centrum wachtte hij precies lang genoeg met afdrukken tot hij een vrije baan naar het doel had (3–1). Met een fraaie redding op een schot van Goos Barentsen, in stelling gebrachte door de even eerder voor Quinten Gorissen in het veld gekomen Remco Bruijns, behoedde doelman Hoogland zijn ploeg even later voor een vierde tegendoelpunt.
De overwinning tegen Strandvogels bracht Always Forward niet alleen in verliespunten, maar nu ook in winstpunten boven de Onderdijkers.
De verrassing van de dag kwam tot stand in de wedstrijd Oosthuizen – HSV Sport, die de thuisploeg met 1–0 wist te winnen. Onze stadgenoten, die aanstaande zondag Always Forward ontvangen, raakten daardoor verder achterop en hebben nu een achterstand, met één wedstrijd meer gespeeld, van zes punten. De Valken, Sint George en Kwiek ’78 versterkten hun posities dank zij thuiszeges tegen resp. Berkhout (2–0), DWB (2–1) en Woudia (1–0). RKEDO is na de thuisnederlaag tegen Sporting Andijk dieper in de degradatiezone beland.
Roda ’46 - Zwaluwen ’30 4-0
Onnodig balverlies Zwaluwen ligt aan de basis van een (onnodige) 4-0 nederlaag
Het eerste halfuur bij deze wedstrijd in Leusden viel er niets wetenswaardigs te noteren. Er speelden twee teams die goed tegen elkaar opwogen en waar alleen de corners aan beide kanten voor enige opwinding konden zorgen. Beide verdedigingen stonden als echter een huis onder leiding van hun doelverdedigers.
Vorig seizoen behaalde Zwaluwen’30 tegen Roda’46 twee duidelijke overwinningen. Dit zat duidelijk nog in de hoofden van de Leusdenaren want ze legden heel veel energie in de wedstrijd en in hun duels. Zwaluwen’30 probeerde er voetballend uit te komen en ook dat lukte prima, zeker in de eerste helft, tot aan het zestienmetergebied van Roda’46. Echte kansen werden er niet gecreëerd aan beide kanten met uitzondering van een actie in de 36e minuut; Zwaluwen’30 mocht opnieuw een (korte) corner nemen maar verspeelde daarbij de bal aan een middenvelder van Roda’46. Met een directe diepe pass werd de spits aangespeeld. Slechts met heel zijn lichaam en glijdend kon keeper Dani Peper de bal nog onderscheppen buiten de 16. Roda’46 hanteerde vaak de lange, directe bal op de snelle linker en rechterspits en Zwaluwen’30 moest achter steeds attent blijven bij deze speelwijze. De laatste tien minuten voor de rust waren voor Zwaluwen’30; diverse corners op het doel van Roda’46 waren het resultaat. Vlak voor de rust ging een draaibal van Jouke Huitema net naast de goal.
Na de rust twee onveranderde opstellingen en gelijk een goede mogelijkheid bij één actie van Roda’46. Doelman Dani Pepper mocht in de 48e minuut in twee instanties redding brengen. In de 52e minuut een strak schot door Jay van Ooijen, welke net over ging. In de 55e minuut kwam Roda’46 op voorsprong. Jouke Huitema verspeelde de bal op een voor Roda’46 mooie positie op het veld en zijn opponent zag in een flits Zwaluwen’30-doelman Dani Peper op de rand van zijn zestienmetergebied. De boogbal van afstand zorgde voor een 1-0 voorsprong voor Roda’46.
Roda’46 had toen wat het wilde; een voorsprong en zij konden nu nog meer de counter hanteren en met veel energie Zwaluwen’30 van het lijf houden. Trainer Mo el Bouziani van Zwaluwen’30 offerde gelijk een verdediger en middenvelder voor meer aanvallende impulsen. Thomas Schaap en Joost Feld kwamen in het veld voor Gilles Duiveman McEwan en Gani Meholli met nog een goed halfuur te spelen (62e minuut). Roda’46 was niet van plan om weer zonder punten te blijven tegen Zwaluwen’30 en stak alle energie in het verdedigen van de kleine voorsprong. Echte (doelrijpe) kansen werden er door Zwaluwen’30 ook niet gecreëerd. De genadeklap voor Zwaluwen’30 kwam in de 75e minuut; goed doorzetten van de spits van Roda’46 bij een hoge bal zorgde ervoor dat op rechts de vrije man werd gevonden, die met een strak schot keeper Dani Mes kansloos liet. Stand 2-0. Over en uit was de conclusie van de Zwaluwen’3-supporters langs de kant. Dat het in de 86e en de 87e minuut ook nog 3-0 en 4-0 werd, is alleen interessant voor de statistieken.
Het onnodig voor Sinterklaas spelen met het weggeven van doelpunten had al eerder in de wedstrijd plaatsgevonden.

Always Forward - Strandvogels 24 november 2019 Always Forward - Strandvogels 24 november 2019