‘Wintertunes’ in het Groene Kerkje Lambertschaag

Kerstklanken op z’n mooist

HOORNGIDS | De sterren van de hemel zingen. Dat is Ingrid Stijsiger met gezelschap al vaker gelukt in het Groene Kerkje in Lambertschaag. En december is daarvoor de uitgelezen maand. Donkere nachten en heilige dagen naderen..... culminerend in de kerstnacht; in vele landen en talen bezongen. Daarvan wordt een selectie gemaakt en ten gehore gebracht bij dit koffieconcert in kerstsfeer. 

Sopraan Liesbeth Brinkman en mezzo-sopraan Ingrid Stijsiger - ons ook bekend van het zeer roerende Stabat Mater -  vertolken de liederen met begeleiding van celliste Irene van den Heuvel, violist Gregor Overtoom en harpiste Colet Nierop. Zij vormen een gelegenheidsensemble en hebben de essentie van kerst getracht te vangen in een prachtig repertoire kerstliederen. Bekende en minder bekende Engelse carols, Franse chansons de Noël, Duitse en ook Spaanse liederen lossen elkaar af. Er wordt in verschillende samenstellingen gespeeld en de instrumenten zullen ook apart te horen zijn. Een door de variatie boeiend luisterconcert voor alle leeftijden: kerstklanken op z’n mooist.
Sfeervol kleden dus, de kaarsen ontsteken en na afloop het glas heffen op de komende feestdagen. Voor de kleinere gasten zijn er kransjes en chocolademelk.

Het sfeervolle muziekfestijn vindt plaats op zondag 8 december in het Groene Kerkje te Lambertschaag. Entrée € 13,50, abonnees € 11,50. Aanvang 11.30 uur. Zie ook www.hetgroenekerkje.nl (http://www.hetgroenekerkje.nl)

Foto: van onder naar boven
Irene van den Heuvel
Liesbeth Brinkman
Ingrid Stijsiger
Gregor Overtoom
Colet Nierop

Ingrid Stijsiger met gezelschap Ingrid Stijsiger met gezelschap