Melany Scheewe uit Blokker wint reischeque met inleveren lege batterijen

26-11-2019

HOORNGIDS | Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. In oktober won Melany Scheewe uit Blokker deze fantastische prijs. Een mooie vakantie ligt in het verschiet.  

“Opeens liep Henk van Stibat mijn kantoor binnen. En mijn collega’s zaten in het complot. Ik was compleet verrast. Wat een mooie prijs. Al sinds ik me kan herinneren lever ik batterijen in een zakje met 10 stuks in. Wie niet waagt, wie niet wint, toch? Mooi om te horen wat er met de metalen uit de batterijen gebeurt na recycling; dat er bijvoorbeeld weer een fiets of kaasschaaf van gemaakt kan worden. Waarschijnlijk gaan mijn vriend en ik op wintersport. Ik ben echt heel erg blij met de prijs.”

Over de actie
Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, twee van € 500,- en honderd Pluim-cadeaubonnen (t.w.v. € 25,-) onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. De gerechtsdeurwaarder selecteert elke maand 103 gelukkige winnaars vanuit het batterijensorteercentrum in Lelystad.

Over Stibat
Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stichting Batterijen met uitvoeringsorganisatie Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In vijfentwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 25.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen.

Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl (http://www.legebatterijen.nl).

Melany Scheewe wint reischeque Melany Scheewe wint reischeque
Melany Scheewe wint reischeque 2 Melany Scheewe wint reischeque 2