Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 30/11 en 1/12

01-12-2019

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Opnieuw thuiswinst voor Zwaluwen’30 (4-1)

De wedstrijd Zwaluwen’30-SV Argon begon spectaculair. Vanaf de aftrap kreeg Zwaluwen’30 al een goede kans op  een voorsprong. De doelman van Argon verwerkte de bal tot corner. De matig genomen (korte) corner bracht Argon binnen een minuut aan de andere kant van het veld om daar de bal succesvol binnen te schieten voor de 0-1. Wat een deceptie als start van de wedstrijd. Gelukkig werd het in de 8e minuut alweer 1-1. Joost Feld ging goed door over links en gaf een hoge voorzet op Mircle Elstak bij de tweede paal. Mircle Elstak kopte daar snoeihard de gelijkmaker binnen. In de 11e minuut probeerde Mircle Elstak tevergeefs de doelman van Argon te verschalken met een lobje. De bal eindigde echter simpel in de handen van de doelman. In de 28e minuut kwam Zwaluwen’30 op een 2-1 voorsprong. Pieter Koopman verlengde een afgeslagen bal tot een doelpunt in de verre hoek. Het was zijn 100e doelpunt in zijn diverse clubhistories.

Tweede helft

Een onveranderd Zwaluwen’30 begon aan de tweede helft met in de 65e minuut een grote kans voor Joost Feld. Geheel vrij voor de keeper van Argon legde hij de bal toch nog af aan Pieter Koopman. Deze kreeg de bal echter niet tussen de palen door goed storen van een verdediger. In de 69e minuut werd een glaszuiver doelpunt afgekeurd door het (onterechte) vlagsignaal voor buitenspel van de assistent-scheidsrechter van Argon. Zwaluwen’30 had de wedstrijd in deze fase al moeten beslissen. Nu bleef het spannend van twee hard werkende teams. Gani Meholli en Wietse van Diepen kwamen in de 71e minuut in het veld voor Pieter Koopman en Thomas Schaap. In de 80e minuut

komt Yannick Kuijpers voor Thomas Hand. De wedstrijd werd pas definitief in het slot gegooid door Zwaluwen’30 in de 86e minuut; Mircle Elstak speelde Joost Feld prima aan, de goed leidende scheidsrechter negeerde nu het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter en Joost Feld mocht de 3-1 aantekenen. Het werd ook nog 4-1 door een hele mooie actie en lob over de keeper van Argon door Mircle Elstak in de 90e minuut. Opnieuw dus een goede thuisoverwinning voor Zwaluwen’30 met als Man of the Match Pieter Koopman.

Bij de stand op de ranglijst stijgt Zwaluwen’30 naar een gedeelde 5e plaats met 16 punten uit 10 wedstrijden.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd tegen BOL uit Broek op Langedijk.

Hollandia - Velsen 2-3

De Blokkers - VVW 0-2

JVC - Westfriezen 4-2

HSV Sport - Always Forward 1-0

FC Den Helder - Spartanen 2-0

Hauwert ‘65 - SEW 2-0