Voetbalverslagen wedstrijden 30/11 en 1/12

02-12-2019

HOORNGIDS | De voetbalverslagen van afgelopen weekend, met mededwerking van diverse verslaggevers.

HSV Sport - Always Forward 1–0
Always Forward heeft in de negende competitiewedstrijd zijn 100%-score verspeeld. In de uitwedstrijd tegen HSV Sport, gespeeld op een gladde, hobbelige grasmat die de spelers bij de uitvoering van hun spel een extra moeilijkheidsgraad oplegde, werd het 1–0 voor de thuisploeg. Daarmee verkleinde de geel-zwarte formatie de kloof met de kop van de ranglijst, die vorige week door de nederlaag bij Oosthuizen tot negen (verlies)punten was opgelopen, weer tot het voor die wedstrijd bestaande verschil.
In de beginopstelling van Always Forward moesten in vergelijking met die van de wedstrijd van vorige zondag tegen Strandvogels twee wijzigingen worden doorgevoerd omdat Patrick Bruijns (enkel) en Barry Rageh (hamstring) niet konden spelen wegens een blessure. Zij werden vervangen door Goos Barentsen en Lucas Vaerewijck.
Deze twee Forward-spelers waren de eersten die in de wedstrijd voor een gevaarlijk moment zorgden. Dat was al in de openingsminuut toen een combinatie tussen hen op links resulteerde in een voorzet naar Mike Apostol, die de bal echter niet vol raakte en zijn inzet bovendien zag afstuiten tegen het been van een verdediger van de thuisclub. Van lichte dreiging was daarna sprake bij voorzetten van HSV Sport die achtereenvolgens werden weggewerkt door Delaney van Schagen en Ferris Inyamah en bij een schotje, volgend op balverovering op het middenveld, dat een eenvoudige prooi werd voor Luuk Weel. Voor het Sport-doel ontstond enig gevaar bij een vrije trap van Tom de Weerd, gevolgd door een voorzet van Quinten Gorissen, maar ook in deze situaties bleef de verdediging simpel overeind.
Luuk Weel moest voor het eerst echt aan de bak bij een vrije trap voor Sport, die hij in twee instanties onder controle kreeg. Een minuut later volgde Sport-keeper Van Amstel zijn voorbeeld bij een vrije trap voor Forward, toegekend omdat een rush van de oprukkende Ferris Inyamah door een overtreding was onderbroken. Even daarna blokte Mauro Robles Bello een schot van de Sport-schutterij en kon Forward uitbreken. De steekbal van Tom de Weerd werd echter onderschept door Van Amstel.
Na zo’n 20 minuten begon Always Forward te bouwen aan een overwicht en speelde het spel zich grotendeels af op de helft van de thuisploeg. Toch kreeg die nog een behoorlijke mogelijkheid bij een uitbraak na een Forward-corner, maar door een misser bij een poging een spits te bereiken liep deze op niets uit. Delaney van Schagen kreeg na een door hem genomen corner via Anfernee Blanker de gelegenheid om de bal nogmaals voor te zetten en trof daarbij de bovenkant van de lat. Tom de Weerd was even later eerder bij een verdwaalde bal dan zijn tegenstander. Op zijn weg naar het doel werd de schiethoek echter steeds moeilijker en zijn inzet ging voor het Sport-doel langs.
Uit een vrije trap voor HSV Sport, enkele meters van de middenlijn, zette de ploeg een aanval op waarbij de bal eindigde in de handen van Luuk Weel en bij de onderschepping van een pass uit de Forward-verdediging gebeurde hetzelfde, zij het dat de voorzet in dit geval rechtstreeks achter Luuk Weels doel terechtkwam.
In de slotfase van de eerste helft zette de thuisploeg aan voor een kort offensief. Er ontstond een mogelijkheid toen de bal, na een uitglijder van Anfernee Blanker, kon worden voorgezet, maar het schot ging vrij ver naast het Forward-doel. De laatste twee gevaarlijke momenten kwamen op naam van Forward. Goos Barentsen kreeg de bal bij een uitbraak via Cemil Zaal, Anfernee Blanker en Tom de Weerd helaas net niet onder controle en doelman Van Amstel bracht redding bij een schot van Quinten Gorissen na een vrije trap van Cemil Zaal. Uit de daaropvolgende corner produceerde Tom de Weerd een weliswaar fraaie, maar helaas over het doel vliegende omhaal.

Net als in de eerste helft ontstond in de tweede de eerste mogelijkheid tot scoren al binnen een minuut voor Mike Apostol: deze keer verdween zijn schot uit een weggewerkte corner hoog over het Sport-doel. Een corner van de thuisclub werd even daarna onschadelijk gemaakt door Cemil Zaal.
In de 50e minuut rukte Ferris Inyamah weer een keer op. Na een combinatie met Tom de Weerd en Quinten Gorissen kreeg hij een goede kans, maar hij kon de bal niet vol genoeg raken en zijn inzet werd nog op de doellijn gestuit door een Sport-verdediger, waarna doelman Van Amstel de bal kon pakken. Even later ging een krullend schot van Mauro Robles Bello om het Sport-doel heen.
Een uitbraak van Sport leverde de thuisploeg vervolgens de enige treffer van de wedstrijd op (1–0).
Een vrije trap van Cemil Zaal, op zo’n 30 meter van het Sport-doel genomen, bracht bijna Quinten Gorissen in stelling, maar Van Amstel bleef de situatie meester. Uit een even later door Tom de Weerd van nog iets dichter bij dat doel genomen vrije trap ging de bal naast via het been van een tegenstander. Tussen deze twee vrije trappen in kreeg HSV Sport er aan de overkant van het veld twee toegekend. De eerste werd weggewerkt door Delaney van Schagen en de tweede ging, vermoedelijk door een misverstand binnen de Sport-gelederen, de mist in.
Een aanval van Always Forward over rechts in de 62e minuut leverde een strakke voorzet op, die door de Sport-verdediging kon worden weggewerkt en het schot uit de rebound stuitte af op een lichaam.
De thuisclub kreeg door balverovering op het middenveld een goede uitbraakmogelijkheid die door  te trage uitvoering verloren ging en uit de tegenaanval van Forward schoot Delaney van Schagen de bal hard langs het Sport-doel. Ferris Inyamah en Mauro Robles Bello maakten in goede samenwerking een dreigend ogende uitbraak van de thuisploeg onschadelijk en even later verijdelde Ferris Inyamah een doorbraakpoging van een Sport-spits. Uit een vrije trap voor de thuisploeg ging de bal via een Forward-been langs Luuk Weels doel.
Remco Bruijns kwam in het veld voor Mike Apostol en Ferris Inyamah schoof voor het laatste kwartier door naar de voorste linie. Daar penetreerde hij in de 79e minuut het Sport-strafschopgebied en ging vervolgens samen met twee tegenstanders tegen het gras. De scheidsrechter zag er geen strafschop in, maar als er  een VAR in het stadion aanwezig was geweest, zou dit ongetwijfeld een check-moment hebben betekend.
Mauro Robles Bello bereikte met een verre breedtepass op links Goos Barentsen, die met een voorzet Lucas Vaerewijck in stelling bracht. Het schot was echter niet giftig genoeg om doelman Van Amstel in problemen te brengen. Na een Sport-corner kon Forward op rechts uitbreken via Remco Bruijns en Tom de Weerd, wiens voorzet op links terecht kwam, vanwaar Quinten Gorissen opnieuw voorzette en de resulterende inzet werd door een Sport-verdediger van de doellijn gehaald.
Voor de slotminuten kwam Anthony Sabajo in het veld voor Lucas Vaerewijck. De thuisploeg kreeg daarin nog een uitbraakmogelijkheid die niet goed werd uitgespeeld en Tom de Weerd zag een voorzet door een Sport-verdediger bijna in eigen doel worden gewerkt, maar een knappe reactie van Van Amstel voorkwam de gelijkmaker. Bij een vrije trap van Delaney van Schagen en een ingebrachte rebound kon de Sport-defensie de bal beide keren wegwerken en de overwinning veilig stellen.

De overwinning van HSV Sport tegen Always Forward en de zege van Strandvogels in eigen huis tegen RKEDO hebben in de bovenste regionen de situatie zoals die twee weken geleden bestond weer hersteld. Strandvogels heeft de koppositie te pakken, maar Forward heeft twee verliespunten minder en HSV Sport volgt op vier punten van de ploeg uit Onderdijk. Onderin de ranglijst behaalde Berkhout zijn tweede punt dankzij een 2–2 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen RKEDO. Niettemin blijft de rood-zwarte formatie de eenzame hekkensluiter met zes punten achterstand op Oosthuizen, Woudia en RKEDO.
Volgende week wordt de eerste competitiehelft voor de meeste teams afgesloten. De topper van de dag is dan de ontmoeting tussen HSV Sport en Strandvogels, ook in sportpark De Kromme Elleboog. Alleen voor Always Forward en Berkhout staat er voor 15 december nog een wedstrijd op het programma. Forward moet dan in Berkhout de eerste periodetitel in de wacht zien te slepen.

===========================================================================
Hollandia laat de punten liggen tegen RKVV Velsen
Hollandia slaagde er in de wedstrijd tegen middenmoter RKVV Velsen maar niet in om op voorsprong te komen. Integendeel, er moest tweemaal een achterstand worden weggewerkt. Net als de vorige twee wedstrijden waarin punten werden gemorst kon de ploeg uit Hoorn slechts toezien hoe in de slotfase de eerder bewerkstelligde gelijke stand teniet werd gedaan. De wedstrijd eindigde puntloos door het verlies met 2-3, waardoor koploper Hoogeveen nu een voorsprong heeft van vijf punten op Hollandia.
Trainer Anand Jagdewsing, die zijn team naar de eerste periodetitel leidde, deed geen moeite om zijn teleurstelling te verbergen. Tot tweemaal toe zag hij hoe zijn alftal een achterstand wist weg te werken, maar uiteindelijk het hoofd moest buigen. Na een half uur spelen was het Velsenaar Mischa Plug die zijn team op voorsprong bracht door uit een corner binnen te koppen. Aan het eind van de eerste helft was het Mukthar Suleiman die de stand weer gelijk trok, waardoor de ploegen met een 1-1 stand de kleedkamer opzochten.
Trainer Martin Haar, die RKVV Velsen aan het eind van het seizoen gaat verlaten, had zijn mannen voorbereid op een offensief van Hollandia, maar bij een spelhervatting was zijn team toch weer succesvol. Uit een corner wist Gilermo Pengel zijn ploeg weer op voorsprong te brengen. Wederom slaagde Hollandia erin terug te komen. Ditmaal trok Joost Ruttenberg de stand weer gelijk, waardoor er weer zicht kwam op een overwinning. Het liep echter anders. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg RKVV Velsen een penalty toegekend na een overtreding van Daan Buurman. Mischa Plug voltrok het vonnis: 2-3.
Volgende week wacht Hollandia een zware uitwedstrijd tegen Leonidas, dat achter Hoogeveen op de tweede plaats staat.
De Blokkers verliest op eigen veld van VVW: 0-2
BLOKKER – Een wedstrijd die eigenlijk geen wedstrijd werd. De Blokkers begon goed, en zoals trainer Jamal Yahiaoui al voor de wedstrijd zei: “Ik heb een jonge ploeg en wij zijn nog aan het bouwen aan een goed team”. De eerste 20 minuten ging het redelijk goed voor de geel-zwarten uit Blokker, maar er was geen aanvulling vanuit het middenveld en zodoende stonden Fabian Juan en Jim Nelen tegen vijf verdedigers te voetballen. Ook hield Jim Nelen de bal veel te lang vast en dit noemden wij vroeger ’melken’. Effe een een/tweetje met je medespeler en je slipt door de hechte verdediging van VVW. Fabian Juan had ook de beste kans, maar zijn bal ging net over. VVW zocht het doel meermaals op, maar Jassir el Guennouni (’De beer uit Blokker’) was heer en meester en dirigeerde zijn achterhoede als Ron Vlaar bij AZ. Jammer dat scheidsrechter Van Lith uit Julianadorp Daan de Bruin op geel trakteerde. Hij maakte een ’overtreding’ wat geen overtreding was en mopperde daarover door en kreeg daarom geel. Voetbal is emotie, maar niet wat de scheids betrof. Het enige smetje overigens op de leiding. Na 31 minuten was het raak voor VVW. Een goed ingeschoten bal door Max Groot, die waarschijnlijk naast was gegaan, werd door verdediger Floris Coffeng (De Blokkers) keihard achter zijn eigen doelman Noah Bommels (overgekomen van De Zouaven) geschoten, 0-1. Onverdiend en tevens de ruststand.
Na rust ging De Blokkers 1 op 1 spelen en zowaar creëerde zij kansen, maar tot een doelpunt kwam het niet. Bij VVW liep dat anders. Op rechts ging aanvoerder Joris Schouten goed door en zijn voorzet kwam op maat bij de tweede paal waar Rob Neuvel helemaal vrij stond en die hoefde alleen nog maar ja te knikken, 0-2. Ondanks dat Jassir el Guennouni met al zijn gewicht in de punt van de aanval ging spelen om zodoende een doelpunt te forceren, was het alleen Tom Overtoom voor De Blokkers die op de lat schoot en invaller Samuel Mulder die van tweemaal van grote afstand op doel schoot, maar daar stond de van De Zuidvogels overgekomen Frank Mol die de zoveelste redding voor zijn ploeg deed. Er was voor De Blokkers geen doorkomen aan. Door de winst van Hauwert ’65 zakt De Blokkers naar de laatste plaats.

Opnieuw thuiswinst voor Zwaluwen’30 (4-1)
De wedstrijd Zwaluwen’30-SV Argon begon spectaculair. Vanaf de aftrap kreeg Zwaluwen’30 al een goede kans op  een voorsprong. De doelman van Argon verwerkte de bal tot corner. De matig genomen (korte) corner bracht Argon binnen een minuut aan de andere kant van het veld om daar de bal succesvol binnen te schieten voor de 0-1. Wat een deceptie als start van de wedstrijd. Gelukkig voor Zwaluwen ’30 werd het in de 8e minuut alweer 1-1. Joost Feld ging goed door over links en gaf een hoge voorzet op Mircle Elstak bij de tweede paal, die snoeihard de gelijkmaker binnenkopte. In de 11e minuut probeerde Mircle Elstak tevergeefs de doelman van Argon te verschalken met een lobje. De bal eindigde echter simpel in de handen van de doelman. In de 28e minuut kwam Zwaluwen’30 op een 2-1 voorsprong. Pieter Koopman verlengde een afgeslagen bal tot een doelpunt in de verre hoek. Het was zijn 100e doelpunt in zijn diverse clubhistories.
Een onveranderd Zwaluwen’30 begon aan de tweede helft met in de 65e minuut een grote kans voor Joost Feld. Geheel vrij voor de keeper van Argon legde hij de bal toch nog af aan Pieter Koopman. Deze kreeg de bal echter niet tussen de palen door goed storen van een verdediger. In de 69e minuut werd een glaszuiver doelpunt afgekeurd door het (onterechte) vlagsignaal voor buitenspel van de assistent-scheidsrechter van Argon. Zwaluwen’30 had de wedstrijd in deze fase al moeten beslissen. Nu bleef het spannend tussen de beide hard werkende teams. Gani Meholli en Wietse van Diepen kwamen in de 71e minuut in het veld voor Pieter Koopman en Thomas Schaap. In de 80e minuut kwam Yannick Kuijpers voor Thomas Hand. De wedstrijd werd pas definitief in het slot gegooid door Zwaluwen’30 in de 86e minuut; Mircle Elstak speelde Joost Feld prima aan, de goed leidende scheidsrechter negeerde nu het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter en Joost Feld mocht de 3-1 aantekenen. Het werd ook nog 4-1 door een hele mooie actie en lob over de keeper van Argon door Mircle Elstak in de 90e minuut. Opnieuw dus een goede thuisoverwinning voor Zwaluwen’30 met als Man of the Match Pieter Koopman.
Bij de stand op de ranglijst stijgt Zwaluwen’30 naar een gedeelde 5e plaats met 16 punten uit 10 wedstrijden. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd tegen BOL uit Broek op Langedijk.