Dickens Stoomfestijn Stoommachinemuseum

02-12-2019

HOORNGIDS | Geniet vrijdag 13 en zaterdag 14 december van het Dickensweekend in Medemblik én beleef de wereld van stoom in het oude stoomgemaal Vier Noorder Koggen. Het museum is beide dagen geopend en onder stoom. 
Als je het museum binnenloopt, hoor je machines puffen, ruik je de olie en voel je de warmte. Stokers en machinisten, gekleed als personages uit de boeken van de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens, vertellen je graag over het tijdperk van de stoommachine. In de 19e eeuw was de stoommachine een hoogstandje van techniek en was de Industriële Revolutie in volle gang. Wil je zelf stoom maken, dát kan met miniatuurstoommachines en ontdek je wat stoomkracht doet.

Het Nederlands Stoommachinemuseum vindt u aan de Oosterdijk 4 in Medemblik en zal vrijdag 13 december open zijn van 12 tot 17 uur en zaterdag 14 december van 10 tot 16 uur. Er is een speciaal tarief voor de Dickensdagen: jongeren tot 18 jaar betalen€ 3,00, volwassenen € 5,00 en museumjaarkaarthouders kunnen gratis naar binnen. Dickens Stoomfestijn is bereikbaar met de gratis pendeldienst van City Tours Medemblik. Zie ook www.stoommachinemuseum.nl (http://www.stoommachinemuseum.nl) 

Dickens museum Dickens museum