Uitverkoop muziekcd’s bij bibliotheek Hoorn

Bibliotheek Hoorn neemt afscheid van grootste deel muziek cd-collectie

HOORNGIDS | In lijn met de ontwikkelingen in de muziekindustrie saneert de bibliotheek Hoorn een groot deel van de collectie cd’s. Muziekcd’s hebben lang onderdeel uitgemaakt van de collectie, maar de collectie cd’s wordt steeds minder gebruikt. Veel mensen hebben inmiddels niet eens een cd-speler meer, en omdat het onderhouden van de collectie naast geld ook veel manuren en ruimte kost, is besloten het grootste deel van de collectie te verkopen.
Op zaterdag 14 december wordt gestart met de uitverkoop. De verkoop gaat door tot en met 4 januari 2020. De bibliotheek behoudt ongeveer 500 cd’s, dit zijn de meest actuele cd’s die nog geleend kunnen blijven worden. 

Alternatief
De biblotheek biedt de klanten een goed alternatief, namelijk Muziekweb, de muziekbibliotheek van Nederland. Met ruim 600.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziekdvd’s, 6.000.000 tracks van klassieke muziek, jazz en popmuziek. Ben je lid van de Bibliotheek Hoorn dan kun je zonder extra lidmaatschap gebruik maken van de collectie van Muziekweb. Je kunt titels aanvragen en deze laten bezorgen bij de plaatselijke bibliotheek. Het tarief bij de Bibliotheek Hoorn is € 3,50 per cd.

14 cd’s voor € 10,- 
Op zaterdag 14 december vanaf 11.00 uur start de verkoop van de muziekcd’s in de Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8 in Hoorn. De verkoop vindt plaats tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De cd’s staan op de bovenverdieping en kunnen beneden worden afgerekend (alleen pin) aan de servicebalie. De cd’s kosten € 1,- per stuk, € 5 voor 6 stuks en voor € 10,- kun je 14 cd’s meenemen.

Muziek CD Muziek CD