Raad omarmt 3 ideeën Hoornse Initiatievenmarkt

04-12-2019

HOORNGIDS | Verlichting in het Julianapark, fitnesstoestellen op het toekomstige stadsstrand en vrijwilligers die graffiti gaan verwijderen. Deze drie ideeën koos de Hoornse gemeenteraad als winnaars van de eerste Hoornse Initiatievenmarkt.

De Hoornse raad wil meer ideeën en initiatieven uit de samenleving ophalen. Daarom besloot de raad samen met de Hoornse stadscommunity ’Voor Een Mooie Stad’ een initiatievenmarkt te organiseren. In oktober riep de raad inwoners op om ideeën en initiatieven aan te dragen voor de kansen en uitdagingen van hun buurt, wijk en stad. Maar liefst 61 inwoners stuurden hun plannen op. Uiteindelijk gingen 11 ideeën door naar de initiatievenmarkt.

Beknopte presentatie
De initiatievenmarkt vond op woensdagavond 4 december plaats in wijkcentrum De Kreek. Voor een volle zaal presenteerden de 11 ideemakers hun plan. Daarna volgde een markt met marktkraampjes, waar de initiatiefnemers hun ideeën nader konden toelichten.

De drie winnaars
Uiteindelijk besloot de raad om door te gaan met drie ideeën:
- Verlichting in het Julianapark van Rob van der Molen
- Openbare fitnesstoestellen op het toekomstige stadsstrand van Björn Woudenberg
- Hoorn zonder graffiti van Kor de Vries

Definitieve keuze 
Tijdens de raadsvergadering van 10 december stelt de gemeenteraad deze keuze definitief vast. Hierna worden de ideeën concreter uitgewerkt in een plan, waarover de raad zich opnieuw gaat buigen. Dan beslist de raad of zij definitief groen licht gaat geven.

Kijk voor alle initiatieven op www.vooreenmooiestad.nl/initiatievenmarkt (http://www.vooreenmooiestad.nl/initiatievenmarkt)

Deelnemers initiatievenmarkt Deelnemers initiatievenmarkt