Berkhout natste plaats van Nederland

Ook postcodewinnaars hielden het niet droog

HOORNGIDS | We hebben de laatste maanden nogal wat regen te verduren gekregen. De buien varieerden van een plaatselijk buitje tot langdurige regenval in vrijwel het hele land. Berkhout was helemaal de klos. Daar is in korte tijd net zo veel regen gevallen (volgens het KNMI 406 millimeter) als normaal gedurende een half jaar. De paraplu’s zijn dan ook niet aan te slepen in het dorp en de boeren zien met angst en beven uit naar de nieuwe weersverwachtingen. Wordt het nat of wordt het kletsnat?

De landerijen liggen er kletsnat bij in de regio. En de temperatuur is ook al niet wat het wezen moet. Kouder in ieder geval dan normaal. Buiten zijn, of buiten werken, is dan ook geen pretje met deze temperaturen en al die nattigheid. Alleen de hoogstnoodzakelijke buitenactiviteiten vinden doorgang. Gelukkig kon Berkhout zich onlangs verwarmen met de wetenschap dat veel inwoners van het dorp 10,7 miljoen euro te verdelen hadden van de Postcode Loterij. Maar ja, daar krijg je de neerslag niet mee weg. 

De vooruitzichten voor de komende weken zijn ook al niet best. Er bestaat een grote kans op het aanhouden van het wisselvallige weerbeeld. Met regen.

Berkhout Berkhout