Hersenstichting zoekt collectanten in Hoorn

Werving nieuwe collectanten blijft nodig om geld op te halen voor onderzoek naar hersenaandoeningen

HOORNGIDS | In de gemeente Amsterdam gaan begin volgend jaar maar liefst 186 personen langs de deuren om geld op te halen voor de Hersenstichting. Dit is het hoogste aantal collectanten van de provincie Noord-Holland. De gemeentes Haarlemmermeer en Zaanstad staan op plek nummer twee en drie. Nieuwe aanwas van collectanten blijft in de gehele provincie nodig om geld op te halen voor onderzoek naar hersenaandoeningen.

“Afgelopen jaar werd in de provincie Noordholland 215.714,- euro opgehaald”, zegt Andreas Tober, woordvoerder van de Hersenstichting. “Met dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. In de komende collecteweek hopen we de opbrengst te verhogen en om dit te bereiken hebben we meer collectanten nodig. Want hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Hoe meer collectanten er zijn, hoe meer mensen met een hersenaandoening we uiteindelijk kunnen helpen.” Met de opbrengst investeert de Hersenstichting in baanbrekend onderzoek, voorlichting en het verbeteren van patiëntenzorg.

Huidige collectanten per gemeente
In 2019 hebben 2151 mensen uit de provincie Noord-Holland gezamenlijk 215.714,- euro bijgedragen aan de totale collecteopbrengst van 1,5 miljoen euro. De drie gemeentes van de provincie die op het moment de meeste collectanten hebben zijn
Gemeente Amsterdam 186
Gemeente Haarlemmermeer 184
Gemeente Zaanstad 168
De collecteweek in 2020 is van maandag 27 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020. Ruim 19.000 vrijwilligers lopen door heel Nederland langs de deuren om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met hersenaandoeningen. Wilt u zich ook inzetten voor mensen met een hersenaandoening? Word dan collectant. Kijk voor meer informatie op: www.hersenstichting.nl/collecte (http://www.hersenstichting.nl/collecte)

Over de Hersenstichting
1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. Er wordt niet ingezet op één aandoening, maar breed geïnvesteerd in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laat de Hersenstichting onderzoek doen, wordt voorlichting gegeven zet zich in voor betere patiëntenzorg. Meer informatie: www.hersenstichting.nl (http://www.hersenstichting.nl).

Hersenstichting collecte Hersenstichting collecte