Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 7 en 8/12

08-12-2019

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Onnodig verlies van Zwaluwen’30 tegen BOL (2-3)

Zwaluwen’30 schonk de drie punten thuis tegen BOL wel erg gemakkelijk weg. Teveel ruimte in de achterhoede, een te langdurig combinerend middenveld en een besluiteloze voorhoede zorgden voor de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Het begon allemaal nog wel zo goed. Joost Feld schoot in de 4e minuut in het zijnet en in de 7e minuut veranderde Pieter Koopman een ingeschoten bal net niet genoeg van richting om de keeper van BOL te verontrusten. De eerste kans voor BOL was in de 10e minuut. Keeper Bakker was attent. In de 19e minuut kwam Zwaluwen’30 op 1-0 na een uitstekende voorzet vanaf rechts door Thomas Hand werd Mircle Elstak bij de tweede paal gevonden en hij kopte snoeihard en onhoudbaar de 1-0 binnen. Een heel mooi doelpunt. De verwachting was gewettigd dat Zwaluwen’30 nu zou doordrukken maar het tegendeel was waar. BOL gooide er een schepje bovenop en Zwaluwen’30 schakelde een tandje terug. In de 33e minuut gaf de verdediging van Zwaluwen’30 teveel ruimte weg aan de aanval van BOL en van dichtbij had keeper Dirk Bakker geen kans tegen het strakke schot van de BOL-aanvaller voor de 1-1. In de 39e minuut riep de BOL-aanhang om een strafschop maar scheidsrechter Roelof Luinge wuifde deze gedecideerd weg. Het was op het bekende randje en had voor Zwaluwen’30 een aanwijzing moeten zijn om er een tandje bij te zetten.

Na de rust een onveranderd Zwaluwen’30. Nog steeds werd de weg naar voren te langzaam gezocht en werden de combinaties te slordig uitgevoerd. BOL hanteerde de lange bal en bleef met twee snelle voorwaartsen steeds gevaarlijk. In de 55e minuut ging een vrije trap van Jouke Huitema, net buiten de 16, via de lat over bij BOL. Een minuut later een grote kans voor de mee opgekomen Joep Rive, maar zijn schot stuiterde net over het doel. Jay van Ooijen kwam in de 57e minuut voor Thomas Hand en in de 61e minuut mocht Pieter Koopman plaats maken voor Gani Meholli. Wissels om de greep op het middenveld te versterken. In de 62e minuut gaf de verdediging van Zwaluwen’30 echter opnieuw te veel ruimte weg. Geheel vrijstaand op rechts mocht de spits van BOL de bal controleren en de hoek uitzoeken voor de 1-2.

Vijf minuten later, in de 67e minuut, kwam BOL zelfs op een grotere voorsprong. Keeper Dirk Bakker produceerde een half schot en direct profiteerde BOL met een schot vanaf de 16-meterlijn en bracht de stand op 1-3. De Zwaluwen’30-aanhang zag de bui al hangen. Gilles Duiveman McEwan werd als verdediger opgeofferd voor een extra middenvelder. Wietse van Diepen verving hem na de achterstand van 1-3. Zwaluwen’30 speelde de laatste 20 minuten alles of niets en hierdoor ontstonden enkele zeer goede mogelijkheden voor het Hoornse team. In de 72e minuut leverde Mircle Elstak een prima voorzet af op Gani Meholli. Hij schoot voorlangs. Een minuut later de grootste kans voor Zwaluwen’30. Joost Feld wist de bal vanaf de achterlijn voor te zetten en Dani Mes hoefde er alleen maar zijn voet tegenaan te zetten om tot scoren te komen. Hij liet deze mogelijkheid onbenut. In de 78e minuut een vrije trap van Jouke Huitema, net buiten de 16. De bal caramboleerde via de keeper en de paal tot corner. In de 82e minuut opnieuw een prima redding van de BOL-keeper. In de 86e minuut leverde Jouke Huitema een prima voorzet af op de mee opgekomen Joep Rive. Deze kopte de bal onhoudbaar in voor de 2-3. Zou een gelijkspel nog tot de mogelijkheden behoren? In de 88e minuut miste Joost Feld de bal op een haar en mocht BOL zich gelukkig prijzen. De laatste mogelijkheid was in de blessuretijd voor Joep Rive maar zijn kopbal ging naast.

Zo verloor Zwaluwen’30 thuis drie punten van een hardwerkend BOL en moet worden vastgesteld dat de resultaat-curve van Zwaluwen’30 van week tot week erg op en neer gaat. Deze nederlaag tegen BOL was onnodig op een zaterdag dat bijna alle teams boven Zwaluwen’30 punten verspeelden.

Leonidas - Hollandia 2-2

Always Forward - RKEDO 3-0

Westfriezen - Hauwert ‘65 0-1

Hollandia T - De Blokkers 2-1