EBS Nieuwe dienstregeling

De Tijden Veranderen

HOORNGIDS | Elk jaar in december verandert de dienstregeling voor al het openbaar vervoer. Geen grote veranderingen, alleen kleine verbeteringen. De meeste reizigers zullen dan ook weinig merken van de aanpassingen.
Op 15 december 2019 verandert de dienstregeling van het openbaar vervoer. Ook bij EBS. Dat betekent met name dat vertrek- en aankomsttijden van buslijnen veranderen. Daarnaast wordt buslijn 302 (Purmerend-Amsterdam IBM) vervangen door buslijn 371. Elk jaar in december verandert de dienstregeling voor al het openbaar vervoer. In Waterland zijn er dit keer echter geen grote veranderingen, alleen kleine verbeteringen. De meeste reizigers zullen dan ook weinig merken van de aanpassingen.
In juli 2018 is EBS gestart met een nieuw lijnennet dat aansloot op de Noord-Zuidlijn. In maart van dit jaar is het lijnennet enigszins aangepast om de afstemming van buslijnen onderling en op de Noord-Zuidlijn te verbeteren. 

De belangrijkste wijzigingen in onze regio
Buslijn 314 (Hoorn – Edam- Amsterdam Centraal). Buslijn 314 gaat ’s middags vaker rijden van Amsterdam naar Edam. De bus rijdt dan 8x per uur. Van Edam naar Hoorn rijdt de bus 4x per uur.
Buslijn 614 (Volendam - Edam -Hoorn). De vertrektijden van buslijn 614 vanuit Hoorn veranderen om beter aan te sluiten op de schooltijden.
Vanaf 15 december is er geen papieren busboekje meer verkrijgbaar. Op www.ebs-ov.nl (http://www.ebs-ov.nl) staat alle informatie over de belangrijkste veranderingen per buslijn. Reizigers kunnen daar ook de nieuwe dienstregeling en haltetijden opzoeken en printen. Ook kunnen reizigers bij het EBS-verkooploket de dienstregeling van een buslijn laten printen.

EBS nieuwe bussen EBS nieuwe bussen