Geen tweedehands boeken- en platenmarkten meer in Koepelkerk

Te weinig vrijwilligers en geen vooruitzicht op aanwas  

HOORNGIDS | De restauratiestichting Koepelkerk Hoorn heeft eind september haar laaste grote tweedehands boeken- en platenmarkt gehouden ten bate van de komende restauratie van de voorgevel en fronttorens van de monumentale Koepelkerk aan het Grote Noord. Al een aantal jaren lopen de opbrengsten van deze tweedehands boeken- en platenmarkten terug en om die reden is besloten te stoppen met deze activiteiten.

Het vrijwilligersbestand wordt kleiner en is in de loop der jaren ook flink verouderd. Nieuwe jonge aanwas van vrijwilligers ontbreekt al jaren. Daarom heeft het bestuur besloten na bijna 35 jaar te stoppen met de boekenmarkten. Het is dus niet meer mogelijk om uw tweedehands boeken en platen aan te leveren ten bate van de restauratie van de Koepelkerk.

Niet meer naar het Achterom
Het bestuur zal zich blijven inzetten voor een goede afronding van de komende restauratie van de voorgevel en fronttorens en zal de vaste donateurs hiervan op de hoogte houden. Maar het aanleveren van boeken en platen aan het Achterom is per direct verleden tijd.

Grote Noord met kerk Grote Noord met kerk

Reacties
Reactie: (Rien Barendse)
13-12-2019, 16:05
Stg. Koepelkerk is gestopt met inzamelen van de boeken, maar de werkgroep boekenmarkt Koepelkerk gaat het komend jaar gewoon door met de de verkoop. Inmiddels zijn er al weer heel wat nieuwe boeken bij de Drie Tulpen aan het Achterom binnengekomen. We zijn daar erg blij mee en hopen, dat u gewoon blijft komen. Bij voorbaat hartelijk dank.