Expositie  Yvonne Wilson in Oosterkerk

Straatbeelden hebben haar altijd geïnspireerd

HOORNGIDS | Van 17 december tot 10 februari 2020 is een expositie te bewonderen van kunstenares Yvonne Wilson, voor wie straatbeelden een grote bron van inspiratie zijn. 
Sinds 1991 is Yvonne Wilson veelzijdig bezig geweest, ze heeft in opdracht geschilderd, kunstreproducties gepubliceerd, onderricht gegeven, workshops geleid en heeft in verscheidene Europese landen geëxposeerd. Bovendien kreeg ze in 2001 een Special Distinction Award in de Malta International (105 Countries) Art Biennale. Het Tempra Museum in Malta huist een van haar werken. 

Straatbeelden hebben haar altijd geïnspireerd 
De warmte en verscheidenheid van de architectuur met zijn kenmerkende lijnen, vormen en textuur, de stille waters van grachten en rivieren en de mensen die een verhalend element bieden. Voor Yvonne is kunst een gevoel, een expressie, waarbij kleine details minder belangrijk zijn dan de algehele indruk. Haar werk is gebaseerd op een sterke compositie, harmonieus kleurgebruik en een losse aanpak, waarbij eenvoud en essentie centraal staan. Ze werkt voornamelijk met aquarel en gemengde technieken.  

Haar werk zal van 17 december tot 10 februari volgend jaar te zien zijn in de Oosterkerk aan het Grote Oost 56 te Hoorn. De expositie is open voor en na diensten en voorstellingen en ook op afspraak bij Wim Zwijsen, Mosterdsteeg 8 in Hoorn. Telefoon 0229-219256. Zie ook www.oosterkerkhoorn.nl (http://www.oosterkerkhoorn.nl)

Yvonne Wilson Yvonne Wilson