Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 14 en 15/12 (Video)

15-12-2019

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Be Quick Hollandia 0-1
“Net niet”. Deze uitspraak was zeker van toepassing voor de gemiste ballen achter elkaar van de voorhoedespelers van Hollandia. Gelukkig stond daartegenover een gesloten verdediging van de ploeg uit Hoorn.
Be Quick 1887 (gemiddelde leeftijd 20 jaar) had veel meer uitgespeelde kansen dan de ploeg uit Hoorn. En een heel jonge ploeg die het Daan Buurman en doelman Joey Wiesse vreselijk moeilijk maakte. Be Quickspeler Wilco van der Kooi was diverse malen dicht bij een doelpunt. Het werd zelfs bijna 1-0 door Martijn van Maastrigt, maar gelukkig voor doelman Wiesse werd hij geholpen o.a. door zijn verdediger Daan Buurman. Zij haalden de bal voor de doellijn weg.
Tot veel schoten van Hollandia op het doel van Be Quick 1887 kwam het niet. Al had het schot van aanvoerder Bert Smit beter verdiend. De aanval van Hollandia liet het zondagmiddag volledig afweten. Daar tegenover stond de verdediging zoals gezegd als een huis. Jammer dat Nick Kuin tegen zijn 5e gele kaart aanliep en zodoende een langere winterstop heeft. Hij zal de topper tegen Hoogeveen op 19 januari 2020 moeten missen. Ruststand 0-0.
“Wat werd er door beide ploegen slecht gespeeld”, zei oud-burgemeester Jan Leeghwater van Obdam in de bestuurskamer. “Ik vind het trouwens skoftig mooi weer eens West-Friezen te spreken”, voegde hij toe. Hij was samen met zijn vrouw uit Scheemda gekomen om Hollandia te zien spelen.

Na rust een Be Quick dat gelijk fanatiek de aanval koos, maar ook nu weer was de verdediging van Hollandia te sterk. Het was zowaar opnieuw bijna raak. Tim Deelen beproefde de capaciteiten van Joey Wiesse. De doelman had twee keer nodig om de bal klemvast te pakken. Opnieuw probeerden de voorwaartsen van Hollandia de ballen te plaatsen, maar het was elke keer “Net niet”. Waardoor de eindstand 0-0 leek te worden. De goed leidende scheidrechter Jan-Willem Bouw uit Peizen keek al op zijn horloge toen Joost Ruttenberg de bal even buiten de 16 meter controleerde en met een hard schot vanaf zijn linkervoet doelman Robert Smit verschalkte: 0-1. “Ik weet echt niet of ik nu links of rechts ben”. Tijdens het feestje van de Hollandia spelers floot Bouw af. Het was vaak “Net niet” voor Hollandia, omdat ook eerdere tegenstanders vaak wonnen of gelijk maakten in de laatste minuut. Nu was het dus “Net wel”. Wel enigszins geflatteerd, maar een kniesoor die daar op let. De drie punten zaten in de zak.

==================================================

Zwaluwen’30 toont enorme veerkracht.

Onder zeer slechte weersomstandigheden, een stormachtige wind en veel regen, hebben de spelers van Zwaluwen’30 in de uitwedstrijd tegen AFC in Amsterdam aan haar supporters laten zien tot welke prestaties zij kunnen komen. Na 20 minuten stond Zwaluwen’30 met 2-0 achter tegen de thuisclub die met snelle aanvallen het de verdediging van de Hoornse vereniging zeer lastig maakte. In de eerste minuut kreeg Zwaluwen’30 een grote kans op een voorsprong, maar daarna kreeg AFC de wedstrijd onder controle en in de tiende minuut kreeg de thuisclub een strafschop te nemen, na een ongelukkige overtreding van Jouke Huitema. Deze kans werd door de thuisclub benut 1-0. Hierna bleef de thuisclub het initiatief houden en in de 20e minuut kwam AFC op een 2-0 voorsprong, keeper Bakker redde eerst de inzet, maar in de rebound werd er toch gescoord. Zwaluwen’30 bleef het lastig houden, maar na 30 minuten spelen kreeg Zwaluwen’30 toch meer grip op de wedstrijd en werd het ook enkele keren gevaarlijk voor het doel van AFC. Al bleef AFC wel de gevaarlijkste ploeg, waarbij Keeper Bakker enkele malen zeer goed zijn doel verdedigde. Ruststand 2-0.

Bij aanvang van de tweede helft was bij Zwaluwen’30 Yannick Kuijpers in het veld gekomen voor Wietse van Diepen. Maar in eerste instantie bleef het spelbeeld hetzelfde, AFC bleef de bovenliggende partij. Bij het begin van de 2e helft moest keeper Bakker weer handelend optreden, hetgeen hem wederom goed afging, anders was de achterstand nog groter geworden. In de eerste 10 minuten na de rust kon Zwaluwen’30 wederom niet goed voor de goal komen van AFC. Echter in de 52e minuut zette Zwaluwen’30 een goede aanval op, een scherpe pass voor het doel kwam aan bij Jay van Ooijen die beheerst deze aanval afrondde, stand 2-1. Dat bood toch weer mogelijkheden op een beter resultaat. Echter 2 minuten later, in de 54e minuut, kreeg Zwaluwen’30 weer een strafschop tegen. De behendige en snelle speler van AFC die de hele wedstrijd al een plaag was voor de Hoornse club, Syrano Morrison werd onderuit gehaald en de strafschop werd benut, stand 3-1. Dat was een domper voor Zwaluwen’30.

Trainer Mo el Bouziani wisselde in de 55e minuut, Joep Rive werd gewisseld en vervangen door Thomas Schaap. Zwaluwen’30 probeerde de achterstand te verkleinen, kreeg meer grip op de wedstrijd en in de 70e minuut, weer een snelle aanval van Zwaluwen’30 die fraai werd afgerond door Mircle Elstak 3-2. Vlak daarna kwam AFC weer goed voor de goal van Zwaluwen’30, maar keeper Bakker redde bekwaam. In de 72e minuut kwam Zwaluwen’30 er weer sterk uit en deze aanval werd op fraaie wijze afgerond door Pieter Koopman. Stand derhalve 3-3 wat gezien het scoreverloop tot dan toe een goed resultaat was. In de 78e minuut de laatste wissel bij Zwaluwen’30. Perry Vlasman kwam in het veld en verving Gani Meholli, maar ondanks deze verdedigende wissel bleef Zwaluwen’30 er in geloven dat er nog een beter resultaat mogelijk was. Beide ploegen probeerden de winnende goal te maken en in 88e minuut wederom een goed lopende aanval van Zwaluwen’30 die door Thomas Schaap na uitstekend doorzetten werd afgerond tot de stand van 3-4. De laatste minuten en de bijbehorende blessuretijd van 4 minuten waren spannend, maar bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter, de heer Nurettin Eren was de eindstand 3-4. Een fantastisch resultaat behaald door de spelers van Zwaluwen’30, die erin bleven geloven dat er een goed resultaat te behalen viel. En gezien de andere uitslagen in de competitie was dit resultaat ook nodig. Zwaluwen’30 gaat zodoende met een goed gevoel de winterstop in met een trainingskamp begin januari in de Algarve in Portugal.

Be Quick 1887 - Hollandia 0-1

Berkhout - Always Forward 2-0

DWOW - Westfriezen 3-2

De Blokkers - Hugo Boys 4-1

Winkel - Hauwert ‘65 3-1

Spartanen - Kleine Sluis 1-0