Kledingactie voor daklozen en minderbedeelden

"Als je er eentje nodig hebt, pak ’m dan. Als je wilt helpen, hang er dan eentje op."

HOORNGIDS | Geïnspireerd door de actie ‘Warm for winter’ voor jassen (voor daklozen en minderbedeelden) in de Ierse hoofdstad Dublin en andere steden in Nederland die al volgden, willen Anneline Bruins Slot en Sandra Ooms alle inwoners van Hoorn vragen om een jas, die ze kunnen missen, op te hangen aan de hekken op de Gedempte Turfhaven. 
Dat kan tussen woensdag 18 december (vanaf 16.00 uur) en zondag 22 december (tot 16.00 uur). Als locatie is het midden in de stad gelegen hek rond het plantsoentje Dal / Gedempte Turfhaven gekozen. De jassen die overblijven gaan na de actie naar het goede doel.

Plastic hoezen 
Anneline Bruins Slot: ”De jassen kunnen in plastic hoezen van door stomerij Azea beschikbaar gestelde plastic hoezen gehangen worden. Sjaals, mutsen e.d. graag in een doorzichtige plastic zak in een grote shoppertas doen zodat duidelijk is wat erin zit en het tegen nattigheid beschermd wordt.” De organisatrices willen iedereen vragen de jassen (sjaals, mutsen, wanten) aan een kleerhanger en het liefst met een doorzichtige zak er omheen tegen de regen, op te hangen. De mensen die een jas nodig hebben kunnen vanaf woensdag een warme jas uitzoeken. Zij die willen geven, kunnen deze brengen. 
De plastic hoezen voor jassen kunnen vanaf woensdag 16.00 uur opgehaald worden bij Topics Fashion aan de Gedempte Turfhaven 10. 
De Kinderkledingbank steunt de actie en zal zorgen dat eventueel overgebleven jassen na zondag alsnog terechtkomen bij mensen die ze kunnen gebruiken.

WarmforwinterHoorn WarmforwinterHoorn

Reacties
Reactie: (J.Vlaar)
12-7-2021, 11:09
Waar kan ik goede herenkleding brengen. Overhemden en broeken.